Första dan

Lång första dag. Morgonens löprunda i solsken byttes till åska och spöregn. Sen att tidtabellen för bussarna mer verkar vara en rekommendation och inget man behöver följa lär vi oss. Men att vi nästan kom försent till matchen mot Irland gjorde inte så mycket då det regnade in på tre banor (en av våra) så att starten blev förskjuten. Egentligen inte så mycket att klaga på då maten uppväger det mesta.
Squash spelar vi ju också och det går klart bra.
Jag fick visa vägen med en öppnande 3-0 mot M Craig som spås få en lysande framtid. Dock framtid för idag vek han ned dig när det gällde.
Romain som spelar etta hade en tuff uppgift mot A Gaskin men spelade riktigt bra låg dock under med 5-10 i femte men kom tillbaka till 10-10 hade ett helt öppet läge med volley vid 12-11 men träffade plåten sen två helt klara (åtminstone en) poäng vid 13-12. Fick dock en poäng till sig vid 12-12 som en gåva. Tyvärr höll det inte (står fel på nätet) och förlust 16-14. Alex krigade på bra men behöver just det lilla extra vid avgörande annars vinner han sin match med 3-0 idag istället förlust 2-3 mot en galet kämpande Steve Richardsson. Rasmus klev in på slutet och trots många missar vinner han sin match 3-1 mot O’Brian.
Detta gör att om vi ser till att slå Norge med klara siffror imorgon så slutar vi etta i gruppen vilket kan bli viktigt. Matchtiden är ändrad till 1200 och inte på glasbanan tyvärr.
Ni rast vila på stället till frukost imorgon.

På plats

Vi kom fram igår. Tyvärr har Björn Angtoft fått slänga handduken efter skada i helgen. Aryan Ahmed kommer komma ned på torsdagen när vi ordnat med biljetter.
Som vanligt är det varmt på hallen och lär bli tufft matcher. Idag är det full fart som gäller då möter Irland. Vi ställer bästa laget på benen med ordningen
1 Romain Tenant
2 Rasmus Hult
3 Christian Drakenberg
4 Alex Christenson
Träning nu på morgonen. Tror jag tar en löpning upp till hallen känns riktigt bra då solen lyser och medelhavet ligger lugnt utanför fönster.
Se lottning med tider och livesändning här

Allt går runt

Allt går igen. Samma sak år efter år. Lite av orsaken till att det blivit lite skrivet här på bloggen. Har svårt att hitta något att skriva om även om det såklart händer mycket nytt men känns som det blir lite samma spår bara. 
Startade bloggen för att skriva om lag-EM för ett antal år sen och är nu på väg till ännu ett EM. Detta år I en helt ny sits då jag för första gången är med även som förbundskapten för laget. Känns både stort och spännade. hela detta år framförallt mot slutet nu har bjudit på en många tankar. Uttagningen är aldrig enkel och man vill få det så bra som möjligt. Samtidigt vet man att en del kommer bli glada samtidigt som några kommer bli både arga och frustrerade. De som blir arga hörs mest. Vet själv då man hamnat i sitsen själv förut. Senast 17 år sen då det blev ett nej från förbundskaptenen då. Men för egen del då en knuten hand i fickan och ner med huvudet och nu 16 året i landslaget. Hoppas att fler tänker på samma sätt.
Det blir faktiskt just 16:e året i rad jag firar valborg på annan plats än hemma.
För allt går runt. Deklarationen är som vanligt inte fixad, det börjar bli varmt i kläderna hemma och svettiga fötter, Champions league semifinaler och snooker VM från the Crucible.

Är snart framme på plats i Riccione där årets VM spelas hade tur att springa på det tyska laget på flygplatsen och fick åka med dem från Bologna. Imorgon startar vi gruppspelet mot Irland och en vinst där kan öppna alla dörrar vilket betyder att vi måste vara på tårna direkt. Men inget är klart då vi också måste slå Norge men det borde åtminstone på pappret vara mindre svårt. Två lag går vidare från gruppen och går sen mot gruppen med Israel, Belgien och Wales. 

Ska bli kul som vanligt och tror vi kan pressa ur det mesta ur detta lag.
För att få cirkeln sluten om inte annat nu kör vi. 

Det kommer att finnas livescore och även sändning får se vad nätet på hallen står för så försöker vi uppdatera och meddela oss så mycket som möjligt. Återkommer med länkar till detta.

Ankomstdagen

En bra första dag. Började dock inte helt bra då passet verkade ha fått fötter i hemmet och inte gick att finna. Resa ut till Arlanda utan pass och direkt till polisen för att få ut ett provisoriskt pass. Men polisen menade att det är inga problem. Så sparade 1000:- och resan gick bra. Hoppas bara det går bra att komma tillbaka.
Ankomstdagen är alltid kul många kända ansikten att hälsa på och en del nya.
Lätt träning på hallen och som vanligt blir man lite ställd av värmen. Sen vet man att det blir värre imorgon. Blir till att ladda ordentligt.
Lite ändringar i schemat då vi kommer att spela samma tid men tyvärr inte på glasbanan utan på en av sidobanorna utan webstreaming. Får se om vi kan ordna det själva imorgon.
André står över första matchen imorgon mot Tjeckien som går 1200.
Det är även ändring i ordningen i laget. Jag har gått upp som etta före Romain som tvåa och Rasmus som trea.
Nu Champions League och laddning inför imorgon.
Trevlig valborg på er!

Ett brutalt uppvaknande!

För er som missat har ”Giljotinen” aka Kvant 4-ever varit flitig senaste tiden.
Hans krönika nr 13 2011 se HÄR och nu senast nr 14 2011.
Där beskrivs många saker om vad som saknas och tex ”Dagens väg pekar spikrakt mot förödmjukelse och bottenförankring”.
Att den nystart som skulle göras nu uteblev och att allt faktiskt kändes som riktigt dåligt. 
Jag var ju själv med i laget som spelade och målsättningen vi hade var faktiskt ingen direkt placering utan att vi skulle ta varje match i taget och se till att spela ut och njuta av att vara där och spela.
Jag vet ju bäst hur jag själv kände i mina matcher och det var precis det jag gjorde. I en av alla matcher kände jag helt klart att jag underpresterade, i den mot Hong Kong. De andra i laget tycker jag hade ungefär samma facit. Det var någon match som man underpresterade men inget katastrofalt.
Vi visste redan innan vi åkte dit att det på pappret saknades tre spelare som troligen skulle varit med om de alla hade kunnat och velat spela. I övrigt tycker jag det inte saknades någon som skulle tagit en plats i det laget som åkte. Varken på eller utanför pappret.
Vi som var där kan ha förlorat en match mot sämre motstånd men inte mer än det.

Dock finner Giljotionen det positivt att
placeringen var så dålig att det kan göra så att man tänker till lite extra och funderar på om vi ska ha ett landslag i huvud taget i nuläget.
Han drar paralleller till damlaget som inte varit med på mästerskap de senaste åren.
Svaret tycker jag han får själv då nu damerna inte varit med de senaste åren så har de försvunnit. Så lösningen med att inte ha ett landslag är ingen bra idé. Damerna har ingen att se och har inget att satsa till.

Om jag fick bestämma helt och hållet skulle jag se till att bredda båda trupperna helt och hållet.

Ta ut 20 personer i varje grupp som kan svara Ja på frågorna om de vill vara med och kan tänka sig att satsa för att försöka ta sig in till tex ett EM (som ligger närmast till hands) och även spela de tävlingar som finns tillhanda. Det sista är viktigt. Ser man inte till att vara med på de GP-tävlingar förbundet är med och sponsrar så har man sen inget att komma med om man vill vara med och slåss om en plats i ett landslag. 
Det finns fler som tycker hit och dit att de ska vara med men se då till att vara med och visa upp sig. Om du inte syns finns du inte….action speaks louder than words…ska jag fortsätta?

Just nu måste intresse ha företräde före kunskap.
Motivation slår klass….(se vilka som vann i tisdags…Sverige-Holland 3-2)
Ta de som finns och se framåt!
Låt vem som helst anmäla sig till detta. Jag lovar att vi fyller upp 20 platser bland herrarna damerna kanske blir lite färre.
Gruppen blir utvald av de som anmäler sig där man ser på kunskap, ålder, intresse osv.
Låt dessa få till gång att vara med på ett antal tillfällen (kan vara så enkelt att man samlas under en dag och tränar hela dagen snackar och ger feedback), varannan månad under året då man samlar alla spelare för träning och utbyte av kunskap.  Ge 5 spelare bidrag för resa/uppehälle till träningslägren resten får betala själva eller söka bidrag från sin egen klubb. Det ger en morot att ta sig upp till den toppen för de under och det är bra.


Kostnaden för detta lär inte bli så stor jämfört med innan. Produkten lär bli mycket bättre på sikt.

Men ta inte bort landslaget och chansen att spela på EM och VM om nu det finns spelare som vill vara med. På sikt kommer klass-spelarna sållas bort i förmån för de motiverade.

Öppet för alla!


Jag anmäler mig direkt någon som hänger på? 

Sverige-Schweiz 1-2

Äntligen en matchvinst. Jocke tog lagets första vinst under detta VM och spelade riktigt bra med huvudet på rätt plats. Jag hade mina chanser och ledde 2-1 mot Müller men tappade tyvärr i de två sista och var inte nära.
Seb hade sina chanser i första och ledde 10-8 men tappade tyvärr det. Tappade även  andra men spelade sedan upp sig rejält i tredje och det kändes som det var på väg åt vårt håll. Fick dock en dålig start i fjärde och fick sedan bara jaga.
Återigen läge att bryta ihop en stund för att sedan likt fågel Fenix komma igen.
Imorgon blir det match mot Sydkorea och det känns som om lagets första lagvinst kommer då.

Helgens sista pass

Sista passet för helgen blev ett test-block och en match.

Följ delar av det i videon nedan.
DEN FUNKAR TYVÄRR EJ

Testerna var ett antal tekniska tester för spelarna:
1. Antal träffar i serveboxen i rad. ForeHand och BackHand
2. Antal längd innanför korridoren och bakom servelinjen samt att man var tvungen att stå bakom serveboxen med båda fötterna. FH och BH
3. Volley. Träffar i rad till sig själv med minst en fot i serveboxen. FH och BH
4. Volley-8 antal i rad.
Det blev ett max på 100 i rad tillslut då det tog lite tid.
Delar med mig av mina resultat om någon är nyfiken och vill prova själv.
1. FH 26st BH 63 st
2. FH 100st BH 100
3. FH 70st BH 73 st
4. 100st

Kvällens match

Idag onsdag står Slovenien på menyn.
Kanske en lite större matbit (Ukraina) än igår men de borde vara lätt-tuggade och lättsmälta.
Laget i stort sett exakt det samma bara ett förnamn utbytt. Ut går Carl-Johan och in kommer lillebror Henrik.
Syskon är ju just temat detta EM. se gårdagens TV-inslag HÄR
Jag missade tyvärr presskonferensen men det pratades mycket om just att vi faktiskt har tre syskonpar i lagen. Det är ganska unikt tror jag.
Se även artikel i sydsvenskan HÄR

Damerna vilar idag men tränar och vi kanske får se några filmer till squashdraken challange

Matcherna på glasbanan går att följa direkt på nätet.
Idag spelar ettan och fyran på glasbanan.
Gå in HÄR

www.bwin.se kan man också se matcherna och även satsa pengar.
Vet inte vad vi får för odds men kanske kan vara något att kolla på.

Följ EM via nätet

Det verkar som om att EM:s alla matcher på glasbanan kommer att visas gratis på http://www.squashlive.tv/ Direktlänk HÄR
Idag kommer tex både herrarna och damerna spela sin matcher där och kan då följas av alla.

Damerna spelar 1530 mot Ryssland.
Alla tre damer spelar på glasbanan.
Herrarna spelar 1700 mot Ukraina.
Ettan och trean spelar på glasbanan.

Dagens träning verkar ha gått bra för alla parter.
Fick själv chans att känna lite på glasbanan och den känns mycket bra.

Sveriges damer ställer upp med.
1. Anna-Carin Forstadius
2. Anna Detter
3. Lovisa Forstadius

Herrarna
1. Christian Drakenberg
2. Rasmus Hult
3. Gustav Detter
4. Carl-Johan Löfvenborg

Nu sätter det strax igång.

I övrigt kan sägas att Bellvuestadion verkar vara i perfekt skick och mycket välorganiserat.
Glasbanan är uppsatt i ena hörnet av tennisdelen med storläktare.
Matdelen ligger i anslutning.

Vi bor bra på hotell St:Jörgen. (utom jag och Rasmus som delar ett enkelrum med extrasäng. Jag har fått den. Men ligger man bara stilla i mitten så tippar den inte…)

Bussar är ordnat bra och flera av kända malmöansikten hjälper till med skjuts och annat fix.
Mikael Bische småspringer för det mesta men verkar ha total kontroll över allt.

Nu kör vi!

Damlandslaget segrade!

Stockholm SK:s killar fick se sig slagna av damlandslaget i gårdagens utmaningsmatch.
Alla matcherna utom en gick till fyra game och det var hårda matcher hela vägen.
Bara Olle Palmlöf vann av herrarna mot Roslagens Anna Detter.
Det hade även samlats lite publik och riktiga domare.

Damlandslaget – Stockholm SK:s utmanare 3-1

Anna-Carin Forstadius – Johan Kleis 12-10, 11-7, 5-11, 11-5
Anna Detter – Olle Palmlöf 11-7, 7-11, 7-11, 1-11
Jenny Åkervall – Nelson Walden 11-4, 11-8, 11-6
Lovisa Forstadius – Nicklas Mattsson 11-9, 11-3, 9-11, 15-13
(siffror tagna från www.sth.squash.se)

Kunde tyvärr inte vara på palts själv men enligt förbundskaptenen Alexander Ovendahl var det uppskattat och tjejerna tyckte det var kul.
Pratat med Stockholms killar som var besvikna efter förlust men tror de tyckte det var kul att få möta Sveriges bästa damer i en ”riktig” match.

Nästa för damerna nu är ju EM som startar tisdag och båda landslagen samlas till helgen nere i Malmö.