Triangeln borta – Karlstad får plats!

En glad (nästan chockad) Mikael Dunder
meddelar via mail att Karlstad har fått en gratsplats i elitserien.

Triangeln har dragit sig ur nästa års elitserie och lämnat en plats över.
Team Göteborg och Karlstads SK skulle ha spelat en kvalmatch men slipper nu det.

Karlstad verkar inte helt säkra på att ta platsen men ska sätta sig ned och ta en funderare.
Ekonomin ska se bra ut och det möjliga försök till värvningar av spelare har börjat.

Vem vet solen lyser ju alltid i Karlstad och det är ju inte helt fel så de kanske får napp.

Se även artikel från Värmlands Folkblad HÄR

Åsikter.

Fick in ett mail från Peter Bryttne som luftar sina tankar lite runt svensk squash.
Ringde direkt och frågade om jag fick använda texten och lägga ut på bloggen. Se Peters text längst ned i detta inlägg.
-”Visst gör det om du tror det kan bidra till någon ändring och förbättring så är det ju bara bra” sa Peter.

Kan det bidra till förändring eller förbättring? Kanske det kan göra. Tror det är viktigt att alla får chansen att tycka till. Jag själv har varit mycket kritisk till hur vissa saker inom förbundet har skötts tidigare och tycker väl fortfarande att allt inte funkar tillfredställande. När man pratar med squashare så är det många som tycker mycket och vill göra saker. Många har bra idéer. Jag skickade senast ett mail till Svenska squashförbundets styrelse samt elitspelarna om vad jag tyckte om hur landslaget sköttes. Kändes som om alla spelarna gav tummen upp men styrelsens svar var inte likadant. Dock ändrades genast en del saker samt att informationen ut till spelarna blev bättre.

Det är just informationen som jag tror är en sak förbundet kan bli bättre på. Om det ska till ett utbyte av styrelsen (som Peter tycker) för att det ska förbättras vet jag inte men kanske.
Självklart är det som alltid tid och pengar som bromsar tror inte det är kunskapen. Ingen har betalt i styrelsen och allt sker på ideell basis.
Men tror att produkten vi har är bra den går att sälja in för att öka intresse.
Ett första steg kan ju vara att om man tycker man har bra idéer och intresse så är det bara att kontakta valberedningen som letar efter nya/gamla förmågor som ska väljas in på årsmötet
(info HÄR)
Eller se till att vara med på konferensen i samband med mötet och lufta tankarna
Kommentera gärna detta här eller maila på christian.drakenberg(at)gmail.com
(publicerar inget utan att fråga först)

Här kommer Peters mail:

Hejsan på er alla!
Ni som kom med på den här mailingen fanns med på ett mail som Foad skickade för länge sedan. Släng om ni inte är intresserade – skicka vidare om ni tycker det är värt något.
Här kommer ett litet mail från en som precis lyssnar på radion där det sägs att FIFA nu utmanar EU och storklubbarnas rika ägare genom att vilja maximera antalet utländska spelare i klubblag. Varför? Jo, fotbollen har blivit tråkigare (enl FIFA) och man har sett hur de länder som har flest utländska spelare får en utarmning av nationella lag.
Varför då denna reaktion med mail från mig?
Jo, jag tycker att Svensk squash går kräftgång vi har ett extremt tunt toppskikt – något som väl inte minst bevisas när man ser på hur dagens ranking ser ut där ett antal gubbar är bland våra 20 bästa – sorry Fredrik, Daniel, Mattias, Pieter osv ni är jätteduktiga MEN ni borde inte vara bland våra 20 bästa spelare!!!
Skälen är flera tror jag och ett skäl är att de bästa klubbarna i Sverige mer eller mindre regelmässigt tar in duktiga utländska spelare. Problemet är på intet sätt i paritet med fotbollen men lik förbaskat tror jag att det är ett av problemen med vår stagnation på toppnivå.
Många unga spelare missar chansen att regelbundet få bra motstånd och att delta i squashen som lagsport vilket är jäkla kul.
Jag dristar mig att tro att klubbkänsla och tillhörighet kanske är lika viktigt som att vinna en tävling för att skapa intresse hos en normal tonåring.

Det finns flera skäl till utarmningen och några ytterligare tror jag är:
-
Dålig kommunikation och tråkig information. Kan vi inte dra igång en riktigt kul hemsida med forum för tyckande och tänkande och inte minst synliggörande av individer och klubbar? Är det någon som skulle vilja haka på?
-
Mer internationellt samarbete vad gäller klubbutbyte och småtävlingar och inte minst träning. Kräver initiativ inte minst på lokal nivå men med den nya hemsidans stöd. När åker första klubben till Egypten för att träna en sommar? När sticker dom första tjejerna till Frankrike och går på deras idrottsgymnasie i Aix?
-
Noll medialt intresse. Steg 1 blir väl att få folk att överhuvudtaget vilja se på vår squash även om dom inte själva spelar. Mer föräldrar till spelande ungdomar, mer folk som bara tycker det är kul att kika på spännande sport, mer arbetskompisar som hakar på, mer mer mer mer. Att vi inte längre verkar ha stöd av någon i TV/Radio hus är ju lite trist MEN det kryllar ju av kanaler som kan vara av intresse. Två steg krävs primärt: 1) Spelet måste styras upp och bli schysst och sevärt! Mindre tjat och gnat och mer spännande spel. Kräver bl a en mycket bättre domarutbildning men det verkar vara vissa aktiviteter på gång. 2) Aktiv bearbetning av media krävs. Vi behöver SÄLJA sporten.
-
Alltför stor koncentration av ungdoms squash till Malmö som gör att i stort inga talanger från andra orter lyfts fram. Squash i HELA Sverige behöver stöd och uppmuntran.
Och nu till det som kanske kommer att göra mig otroligt impopulär i vissa led:
-
Byt ut hela styrelsen för förbundet, se över hela organisationen och börja om på nytt i många avseenden. Varför? Jag tror helt enkelt att det behövs färska krafter och nya initiativ.
Mina tankar skall ses som just tankar och dom gör inte anspråk på att vara heltäckande. Mina sponsringar av Fair Play i Linköping och London har väl utfallit så där och min idé är att dom pengarna kan användas på ett bättre sätt kanske. Det skall väl dock sägas att i London var det rätt mycket prat om priset vilket jag uppskattar. Min tanke är att stimulera istället för straffa fram ett bättre beteende.
Må väl hälsar en rätt sliten småbarnsfarsa

Peter Bryttne