Bryttnes tankar

Tillägg till inlägget nedan
Här är Bryttnes tankar för er som missat dem (HÄR) som en förklaring om någon undrade om mitt svar.
Helt riktigt och en mycket bra analys. Och ja du är en gnällig gubbe det är bra. Fram med fler gubbar som tycker andra också för den delen. Hemsida och blogg redan startad vill du vara med? Lunch nästa vecka?
Gårdagens match var inget undantag när det gäller arrangemang så måste kvalitén upp om det ska bli ändring.
Och domaren har en viktig funktion där men någon som har hand om kvällen och kör någon slags information är bättre.
Sen att någon fick idén att använda det nya tredomarsystemet helt plötsligt var kanske inte helt genomtänkt. Systemet är riktigt bra men har lite brister framförallt om de som dömer inte riktigt vet hur det funkar.
Inget ont om de tre som fick döma (de är alla helt kapabla att döma själva) men en bättre genomgång för både domarna själva och publiken som tyvärr var ganska ovetande hur det funkade.
Måste utveckla detta i ett senare inlägg någon som har förslag att göra för att det ska bli bättre? Jag har en mängd.

Sen som en kommentar till min och Romains match igår.
Var själv riktigt okoncentrerad och inte helt sugen på att spela.
Det är underligt vad folk tycker olika. Fick en del olika kommentarer:
”vilken kategori placerar du denna match? Som en slitseger eller?
”det var nog det bästa jag sett dig spela du förde spelet mest hela tiden”
”det är underhållande”
Romain själv tyckte att det var en skitmatch och att vi båda spelade ganska dåligt jag måste själv säga att jag tycker Romain var närmast i sin analys. Men visst kanske det var underhållande hjärta slår ju klass som någon tidigare sagt…

Kvällens elitserie

Kvällens två matcher är intressanta. Hoppas att Malmö kan visa att det finns framtid och sätter in sina egna spelare ikväll och kanske kan ta hem matchen.

Roslagen möter Stockholm på hemmabana och använder sig av sina båda fransmän.

Gissning ikväll:

Malmö-Växjö 2-2

Roslagen – Stockholm 1-3

Hjärta slår klass

En hel helg med en mängd helt ovissa matcher. Där viljan att vinna är stor men känns ändå som glöden är viktigast. Några visar det med riktig ilska och arga ord (ni vet nog vilka) andra med sann glädje i vinstens stund. (bla Patrik Löwstedt efter finalvinst).

Det behövs inga stjärnor med toppklass för att squash ska vara kul att se.

Sista dagen bjöd, likt Sveriges årstider, på fyra helt olika finaler. Där fanns helgens kvalitativt bästa match där Alexander Ovendahl visade sin rutin och teknik och vann stabilt med 3-1 mot Jonas Lindelöf i finalen herrar A. Spel över hela banan med många snygga avslut mot nicken.

Alexander Ovendahl – Jonas Lindelöf 11-4 11-5 9-11 11-9

Helgens längsta match (herrar B) på 65min där 90 procent spelades bakom röda linjen där Johan Kleis vann de två första för att sedan se Björn Resare springa hem de sista tre efter att Björn haft matchboll mot sig redan i tredje game.

Björn Resare – Johan Kleis 6-11 8-11 12-10 11-9 11-9

Om man blandade deras final i herrar B med herrar C där tennisspelaren LG Svensson med kirurgens precision inte lät bollarna bli mer än 3 tillslag så skulle man få en helt vanlig match.

14 minuter behövde han för att slå ut Dan Forsback som inte kom in i spelet före sista gamet. LG Svenssons volley kanske kan vara något att ta efter. Effektivare har jag nog aldrig sett. Ca 14 sekunder per boll inklusive paus mellan bollar och game slå det.

LG Svensson – Dan Forsback 11-2 11-8 11-7

Sista finalen i "sämsta" klassen D blev precis som det ska vara i den klassen. Ingen riktig precision mer av slå och spring och tur för Patrik Löwstedt att han vann fjärde annars hade nog Alf Borgman kammat hem vinstchecken.

Patrik Löwstedt – Alf Borgman 4-11 11-9 11-3 11-8

Som tur för tävlingen (och dess namn) så steg mr Wilson in som huvudsponsor när racketföretaget inte ville vara med tyvärr.

Vi tackar spelare och alla runt om för en trevlig tävling och hoppas på nästa är igen.

Något jag tänkte på bara?

Måste man välja att serva om man vinner lottningen?

Nu är det ju ingen fördel att få börja serva kanske man skulle få välja att ta emot istället?

Ta bort let?

Det skulle bara finnas poäng eller no let.

Domaren måste välja poäng eller no let. Skulle det funka? Tror man tänker en gång extra innan man begär let och det kanske blir mer spel på bollen om inte är helt säker på att få poäng.

Varför spelar de bästa tjejerna inga herrtävlingar?

Det finns nästan inga damtävlingar med bra motstånd men massor av herrtävlingar. Själv skulle jag nog spela alla herrtävlingar om jag var tjej och inte hade något motstånd på damsidan. Spelare som var bättre skulle ju finnas i överflöd.

Bara spela en match?

Valet att inte spela ut alla matcher eller åtminstone spela plate om man förlorar första matchen?

Hur många anmäler sig för att vinna? Är inte målet att få spela matcher?

Lyckad uppvisning

Gårdagens uppvisning på Wasa Club blev kul.
Det blev fem game. Romain började att vinna sen fick jag två han kom tillbaka i fjärde men jag lyckades vinna i femte. (och inget var uppgjort innan jag lovar)
Kul spel över hela banan men Romain är inte helt återställd efter skada (i axeln) och juluppehåll så han tröttnade ganska snart. Men visade prov på att han kan träffa bollen.
Blir nog hårdare på tisdag då vi möts ”på riktigt” i elitserien på Roslagshallen
Matchen avslutades med en liten frågestund.
De cirka 40 personerna i publiken undrade det mesta, från varför serven inte verkar ha så stor betydelse, till hur mycket vi tränar i veckan.
Clas Ericsson, initiativtagare och domare för kvällen (han skötte sig utmärkt), verkade nöjd och det verkade som om publiken gillade spelet.

Siffror.
Christian Drakenberg (SWE) – Romain Tenant (FRA) 5/11 11/5 11/3 8/11 11/7 (52 min)

Om det är fler som tycker detta verkar kul så ordnar vi gärna liknande.
Kan även kombineras med annat. En gruppträning eller annat kanske i samband.
Hör av dig till mig HÄR för kontaktuppgifter och frågor.

Fulltecknat schema

Nu är det squash nästan varje dag. Är det inte på TV så är det tävling någonstans tänk om hela året var som senaste månaden?

Nu blir det chans igen att kolla på squash på plats.

Imorgon torsdag 1800 spelar Romain Tenant och Christian Drakenberg en uppvisningsmatch nere på Wasa Club.

Då finns det chans att komma ned och se en match under lite mer avslappnade former.

Det blir fri entré och alla som vill är varmt välkomna ner.

Eventuella frågor christian(a)squashdraken.net

Ses imorgon!

Oslagbara var temat

Humlan tror jag att jag ska kalla honom från och med nu.

Jag tror nog aldrig att han ska kunna flyga (vinna). Och idag tappade han planenligt till 0-2. Men sen så var det jämt och plötsligt vann han tredje och sen fjärde och av bara farten även femte. John O'Donnel vann igen! Idag slog han en talang som skulle kunna bli så mycket bättre. Mellanbror Abdel Aziz skulle vara så mycket farligare om han la ner mer tid på banan. Spelsinne har han.

Mohammed hade också lite oflyt i sista. John hade en träff på dörren och en helt död i baknicken. Matchbollen vanns av John med en sneträff på servereturen som blev helt otagbar.

Matchen innan var en ganska snabb affär med Kononen i förarsätet mot Runersjö och klara 3-0.

Sen min match mot Intersquash ena egyptiska spelare Amr Swelim som finns på en 46:e plats på världsrankingen. Hamnade i underläge 9-11 i första men kom sedan fram mer och tog två hårda game 11-8 14-12. Tappade sedan 7-11 men vände sedan 3-6 i femte till vinst 11-9 i sista.

Årets match sa någon och kanske det svårt att känna när man är på banan. Visst kändes det ok men jag är aldrig nöjd… Många bollar hamnar fel men visst är det skönt att slå ett helproffs som kommer hela vägen från Kairo för att frälsa sitt lag.

Sista matchen blev också en enkel resa då Badr slog Hammouni med 3-0 bara hårt i sista game.

Och mästarna har fortfarande inte vunnit i källaren på Wittstocksgatan.

De får vänta ett tag till.

Vissa dagar är det kul att tippa fel undrar hur det gick för Göteborg? Får vänta på att Gustav Z lyckas med nästa ordverifierande och meddela…

Elitserien tisdag

Tisdagens matcher är viktiga om bottenlagen ska ha någon chans att blanda sig med i slutspelssnacket.

Men tyvärr kan det bli för tufft.
Team Göteborg åker till Idrottshuset och Växjö ser nog till att ha ett bra lag inför hemmapubliken och borde ta hem alla matcherna. Även om jag inte har någon aning om vilka som spelar. Utom att Fabian Jacobsson är insatt före Robert Magnusson men det hjälper nog inte tyvärr.
Kanske om någon av Göteborgs killar på fjärdesingeln kan kämpa hem en match.

Vi (Stockholms SK) tar emot Intersquash och de har enligt rykte satsat på att ta hem två utlänningar där en av dem spelar som trea (brukar vara Kononen). Det borde betyda att Badr Aziz är tvåa och etta blir någon av deras storstjärnor om inte Kristian Frost kommer från Danmark och går in som tvåa. Men hoppas (alltid kul när toppspelare kommer) att någon av egyptierna Mansi eller Swelim kommer eller Bennett (Men han är nog på flyg på väg österut.)

De blir nog för starka och måste ses som favoriter i alla matcher. Men någon pinne kanske vi kan ta hem nere i den mörka källaren. De har ju aldrig vunnit (se deras egen blogg) nere hos oss så vi får se om trenden fortsätter.

Dagens tips.

Växjö – Team Göteborg 4-0
Stockholms SK – Intersquash 1-3

Men hoppas på David!!
Bollen är ju rund….och banan har fyra väggar…