Nya mästare!

Carl-Johan Löfvenborg och Lovisa Forstadius vinnare i mixedklassen vann sin final 3-0.

Överraskningen Jacobsson/Clarström fick ge sig med 1-3 i herrfinalen mot Victor/Larsson. Göteborgarna var nöjda men lite deppiga.

Tävlingen verkade ha varit en succé enligt de kommentarer man fått. Hoppas det visas lite på TV vet dock inte när men någon gång under lördagen skulle det vara sammandrag.

Elitserien preview

Mesta mästarna Linköping är tillbaks i högsta serien igen med sig får de ett lag som jag tror aldrig varit där, Sundsvall.

I övrigt är alla kvar utom Växjö vilket betyder att 7 lag slåss om guldet i år. Nu är bara frågan vem som spelar var. Undrar om Linköping sätter upp sitt gamla mästarlag med trion Thorén Johnson och Forslund hur långt skulle de räcka? Troligen kanske vi får se någon av dem i enstaka matcher men inte samtidigt. André Wikström är tillbaka och med sig från Växjö får han nog finska Mattias Toumi. Trodde en stund att Rasmus Hult också skulle gå dit då han bor i Linköping. Men Rasmus svarar att han helt klart stannar i mästarlaget Intersquash. Svenska mästarna som först har Europacupen att tänka på där de nog får ses som en av favoriterna nu när det ska spelas på svensk mark. Sen gäller serien och de får fortfarande ses som en guldkandidat då man ser på spelarmaterialet. Blir det fjärde i rad eller bryts trenden?

Roslagens lagkapten Carl-Johan Löfvenborg säger att de igen siktar på guld med samma lag som förra året. Förhoppningsvis kanske någon av de yngre spelarna i trion Axelsson, Stenström och Carlgren kan kliva fram.

Malmö med sitt unga lag hoppas nog att spelarna stannar kvar i Sverige då det verkar som att åtminstone någon försvinner utomlands.

En ny spelare har de dock fått en så länge. Ola Jangbecker är tillbaka i Malmötröjan igen. Han kan bli ett trumfkort. De lär bli ett av lagen till slutspel.

Mitt eget lag Stockholms SK tappar svenska racketlonmästaren Stefan Adamsson tillbaka till Enskede. I övrigt är verkar laget bli intakt. Siktet är inställt på slutspel som vanligt och förhoppningsvis en starkare säsong än förra.

Team Göteborg meddelar via sin lagkapten Fabian Jacobsson att de inte kommer att göra några ändringar utan kör som förra året utan extra spelare. De kommer få träning under Europacupen där de är med som värdklubb.

Sundsvall lär få tufft. De har egentligen inga spelare som borde ha chans i högsta serien men man måste börja någonstans och kul att något lag norr om Stockholm är med igen. De får göra allt för att undvika sistaplatsen. Fredrik Albecker säger att det kommer bli en bra erfarenhet för oss i laget.

Det är tid kvar för fortsatt byte och rekryterande av spelare så några fler ändringar lär det bli. Återkommer i frågan.

Dubbel-SM en succé

Synd att man missar dubbel-SM. Det kommer nog att bli en mycket lyckad tävling i Malmö på Lilla Torg. Upplägget kan ju inte bli mycket bättre. Lilla Torg är en av de trevligare miljöerna och att glasbanan blir uppställd där som ett nav i SM-veckan är oslagbart.

Herrklassen blir nog riktigt tuff men laget Sjösten/Jangbecker blir troligen ostoppbara. Kanske laget Löfvenborg/Stenkvist med två forehandspelare kan ställa till problem. Även lagen från Göteborg kan bli svåra.

För första gången är det flertalet lag utanför Malmö med och Roslagen borde ta hem ett guld i mixedklassen där laget C-J Löfvenborg/ L Forstadius är toppseedade.

Som sagt synd att man missar det. Dubbel är riktigt kul att spela och även att titta på.

Det lär bli en publiksuccé och ska bli kul att se på TV när det sänds.

Se squash.se för lottningar.

Ännu en heldag

Forsatt bra träning av alla grupper igår vilket är riktigt kul. Idag är sista dagen och den blir lite att bita i med ganska mycket spelövningar.
Många kommentarer har varit just att det är svårt när man är tvingad till vissa slag och då är tvungen att använda huvudet. Vilket är just det man vill komma till att just använda huvudet och få in lite nya automatiska beteenden i vissa situationer.
Gårdagens pass:
Boast – Crosslobb – Volleylängd
 3 spelare:
 En bak som slår boast
 En fram som slår crosslobb
 En i mitten som slår volleyrak på crossen
 2 spelare:
 Som ovan men platserna byts hela tiden. Dvs om man börjar bak går man sedan fram till mitten och sedan fram till framplan och till sist bak i banan igen

Fram – Bak
 Den fram måste spela bollen bakom röda linjen
 Den bak spelar bollen till framplan (två studs innan servelinjen)
 Om det 3 spelare ha två bak som tar varsin sida.

Styrda game
 2-1
o Den spelare som är själv spelar bara raka bollar (kort eller lång) och även crosslobb
o Om ni är två spelar den ena som ovan den andra hur som helst

 Längd game
o Korridoren och bara bakom servelinjen. Måste upp till T mellan slagen
o Hela korridoren

 Raka långa mot hela plan
o En spelar slår bara raka långa bakom röda linjen den andra hela banan

 Racketgame
o Spel bakom röda med mål utlagda. Om bollen är för kort är det fritt val av slag

Galen dag!

Igår blev en lång dag.
Tre pass med träning och sen en tuff match på kvällen. Var tvungen att rädda matchbollar i tredje, fjärde och även sista game.
Totalt drygt 5 timmar squash…Lite spagetti i benen.

Det är riktigt kul att se de som är med och tränar och se att de verkligen försöker göra övningarna ordentligt och man kan faktiskt se förbättringen hos alla under passets gång.
Igår var temat volley och alla övningar hade just det som fokus. Tre bra grupper blev där alla blev rejält svettiga samtidigt som jag hoppas hjärnan fick jobba lite på en del av de krångligare övningarna.
Schemat igår:Boast – Längd (med slag till sig själv)
 Rak längd till sig själv som man sedan slår boast på. Den fram slår stoppboll till sig själv och sedan rak längd

Boast – Cross – Volleylängd
 3 spelare:
 En bak som slår rak längd till sig själv sen boast
 En fram som slår stoppboll till sig själv och sedan cross
 En i mitten som slår volleyrak till sig själv på crossen och sedan lång volley bak
 2 spelare:
 Som ovan men platserna byts hela tiden. Dvs om man börjar bak går man sedan fram till mitten och sedan fram till framplan och till sist bak i banan igen

Volleyövning
 2 spelare:
 Spelare A slår volleykort rak till sig själv och sedan cross
 Spelare B slår volleykort cross till sig själv och sedan cross
 3 spelare:
 En fram som bara spelar cross
 Två bak som bara spelar kortrak volley

Diagonal spel
 Gamespel.
 Bara spel i ena bakre hörnet men bollen får även spelas fram med boast eller volley. Returen måste vara tillbaka till bakre hörnet.
 Spel som ovan men nu får man även möta med kort i framplan. Max två bollar till framplan!
Idag blir det attack och försvar i olika former.
I hur många sporter ser man detta?
Från VM-finalen 2007.
Squash i OS? Ja handlar det inte om just detta?
Åtminstone jag blir lite glansig på ögonen.

Nästan fullbokat

Trodde att det skulle få svårt att få ihop folk med så kort varsel men telefonen har gått varm och idag 1130 var det fullt på alla banor. 9 spelare var på plats 1130 för lite ”riktig” träning. Riktigt kul och det verkar bli bra fart hela veckan.
Idag 11:30 körde vi följande:

Kort – Lång – mål utlagda
• Två fram som slår längd och en bak som slår kort. Först till 5 träffar då byter man

Boast – Rak – mål utlagda
• 2 bak som slår boast i tre steg-
1 Längden slås efter träff i sidovägg ner i banan och boasten slås efter bakväggen ca 2 min per position
2 Längden slås innan den når bortre väggen och boast innan bakvägg ca 2 min
3 Längd som innan och boast på volley ca 1 min

• 3 per bana: varannan boast – längd vilket gör att positionerna ändras hela tiden. Räkna missar byt ordning när någon missat 9 st. Bollen ska studsa bakom och innanför servelinje/box

Spel i ”korridoren” – mål utlagda
• 3 bana: längd där spelarna turas om att gå ner i hörnet och slå. Målet är att slå bollen bakom serveboxen. Upp till T! ca 3 min
• Samma som ovan men med möjlighet att spela boast. Returen på den ska vara rak lång. Räkna poäng här. Bollen måste spelas bakom och innanför servelinje/box. Boasten ska vara under röda.
• Som ovan men även möjlighet att spela rak kort på boasten. Max en stoppboll!

Längdgame med två spelare vinnaren står kvar.
• Spel bara bakom röda och där man måste upp till T mellan varje boll. Inga volley. Bollen måste studsa bakom och servelinje och innan bakvägg. Servereturen får tas på volley
• Samma som ovan men med volley
• Spel i hela korridoren

Vill du ha ett försprång?

Ta chansen att träna med svenska mästaren måndag-torsdag nästa vecka. 6-9 juli

Under ett antal pass kan du vara med och få tips och känna på ett antal övningar för att öka din nivå. Chans att spela in på video och även få prova på bollmaskinen.

Det blir teknikpass och spelövningar.

Det blir 3 pass per dag.

Tider:

1130 , 1430 och ett på kvällen (tid ej bestämt)

Passen är 90 minuter på banan plus eftersnack.

Öppet för nästan alla. Du måste dock ha spelat ett tag för att kunna hänga med i övningarna. Är du tveksam på din nivå så hör av dig ändå.

Jag själv kommer att vara med alla pass så alla får möjligheten att träna med mig.

Plats: Gärdets squashhall.

Kostnaden är:

Dagpass (8st): 100 kr per pass eller 500kr för så många pass du vill.

Kvällspass (4st): 200 per pass eller 700 för alla pass.

Minst 4 personer per pass och max 8.

Eventuella elitspelare (dam och herr) spelar utan kostnad.

Anmälan och info på christian@squashdraken.se eller ring 0704332044