Bara 5 let per game?

Den senaste nyheten på US Pro tours sida ska bli intressant att följa (se HÄR)
Det går ut på att minska antalet ”onödiga” LET.
Varje spelare får max 5 LET dömda till sig till förfogande i varje game sen är det slut.
Man kan begära LET hur många gånger som helst men om när man fått domslutet ”LET” fem gånger kan man sedan bara få ”POÄNG” eller ”INGEN LET”.
Domarna kommer att få mycket att tänka på bara men tror det kan bli ett bra test.
Nu måste spelarna tänka till lite extra innan de tar den enkla utvägen att begära LET.
Fem är i och för sig ganska många gånger tycker jag tre hade spetsat till det lite.
Eller varför inte ta bort det helt (se tidigare idé HÄR).
Då skulle man verkligen inte chansa på att begära LET om man inte var helt säker på att få en poäng. Samt så skulle man få spelare som står i vägen mycket, medvetet eller ej, att ge plats för inkommande spelare att slå bollen.

Kommentar om detta?
(följ även forumet på squashsite HÄR)

Någon som är villig att testa?

Herrlandslaget uttaget

Till Europamästerskapen är följande spelare utvalda:
1 Rasmus Hult
2 Christian Drakenberg
3 Joakim Larsson
4 Carl-Johan Löfvenborg
5 Sebastian Victor
6 Christoffer Olsson (kommer att vara på plats i Frankrike för att bygga glasbanan)
Reserv:
1 Henrik Löfvenborg
2 Andre Wikström

Skriv något vad som helst!

Håller med Gustav Z det saknas lite liv i bloggen just nu.

Den brukar leva lite i symbios med den egna träningen. Och den har också varit livlös senaste tiden men börjat komma igång.

Sen har det inte hänt så mycket. Spelade inte själv i helgen i Malmö tyvärr men var riktigt sugen och fick följa på nätet. Inga större överraskningar tycker jag. Genomklappning av Jangbecker var det mest oväntade egen brist på motivation var grunden och det syntes i resultaten. Utan att ta något från hans banemän men bättre kan han.

Nyfiken undrar säkert om uttagningen till EM och jag kommer inte beröra den innan laget är valt. Verkar ha fått ett litet finger med i spelet där så sätter på munkaveln. Sen kanske någon har gissningar men får ingen hjälp av mig.

I nuläget verkar det svårast att hitta träningsmotstånd. Alla vanliga verkar ha mycket mer att göra tyvärr. Fick dock in ett mycket bra pass igår med klubbkamraten Borgvall. Tror jag sagt det förr men j-vlar vad han kan slå till bollen. Och inte bara hårt även som en robot när det gäller övningar. Vi körde i otroligt högt tempo med otrolig precision.

Tänkte skriva något längre om en ny idol jag fått men blir lite kort. Att se hur Fredrik Johnson genomför veteran-SM. Man blir inte lite imponerad. Att kunna göra det han gör efter att hållit på så länge kräver sin man och jag bockar och bugar för insatsen och hoppas han fortsätter länge till. Se och lär på många plan.

Vilopuls inatt? Länge sedan jag kollade men under 40 slag/minut senast tror jag.

Frukost? Äggröra och yogurt med musli.

Bodyshot? Menar du att sikta på motståndaren med vilje? Nej men klart man önskat att den träffat vissa motståndare ibland.

Kommentarer?

Mycket på gång!

Fick igår ett meddelande från Thomas Troedsson som är ansvarig för landslagen.
Det är mycket på gång vilket är kul.
Fick redan på att jag samt Rasmus Hult redan är uttagna som spelare till kommande EM samt att John O´Donnell samt Clas Eriksson ska åka med som domare.
Har ingen info vad gäller damerna men det kommer nog. 4 åker tror jag.
De tre herr-platserna som är kvar kommer slutligen beslutas efter Malmö Open då laget kommer att tas ut.
Det kan bli jäkligt tuffa matcher i Malmö då så mycket står på spel. Precis som det ska vara. Hård konkurrens om platserna är alltid bra.
Finns fler som har visat god form och de finns ju en del att välja på.
Tyvärr blir det ingen tävling i Malmö för mig men ni som kan se till att vara på plats det kan bli tufft. Nu vet jag inte vilka som kommer att spela men de som vill med ser nog till att vara på plats.
Kan bli en kul lottning med: C-J Löfvenborg, F Hammouni, J Larsson, H Löfvenborg, O Jangbecker, A Wikström, S Victor, A Christensson, G Runersjö
Om Rasmus Hult är med får han ta på sig favoritskapet men att i övrigt plocka en vinnare känns helt omöjligt.
Fler saker som är på gång.
Intressanta saker i sommar.
Det kommer att byggas nya banor i Täby och de satsar rejält.
De har redan bokat in en tävling i slutet av sommaren i sin nya anläggning.
Se HÄR för mer info.

Tankar efter elitserien

Helgens behållning från elitseriehelgen känns som matchen mellan Magnus Wedin från Sundsvall och Ola Jangbecker, Malmö. Ola som alltid har något nytt ess i rockarmen och hittar på alla möjliga saker. Men Wedda som har sin grund i badminton visade också ett brett register. Konstiga volley och sena undanläggningar. Tror man skulle kolla mer på de andra racketsporterna och plocka bitar till squashbanan. Ta tex tennisspelarnas naturliga volley som kan avgöra det mesta.
Ola vann till slut med 15-13 i fjärde men fick sträcka på sig rejält. Helgen i övrigt verkar lida av en viss baksmälla efter Case Swedish Open. Kan bara själv känna att säsongen tappade fart i samband med att helgen i Linköping var över.
Fighten om slutspelsplatserna är ju princip redan avgjorda och nu får nog lagen ”sikta in sig” på vilket motstånd man vill ha i semifinalen. Linköping tycker jag känns som ett lag man vill undvika. Intersquash kan man inte räkna bort men medverkan från deras proffs känns mer sporadiska men kanske är uttänkta. Lite synd om den enda Linköpingsspelaren Gustav Gauffin kan man tycka efter att ha tagit karriärens första elitserievinst på lördagen för att sen petas på söndagen för ännu en legoknekt. Troligen för att legomannen ska få ihop 4 matcher för att få spela i slutspelet men man skulle kunna tänka lite mer på framtiden.
Damerna var också nere i Malmö och Stockholms SK leder med två poäng inför avgörandet i Göteborg.

Nästa elitevent blir Malmö Open där den fortsatta kampen om de åtråvärda lag-EM-biljetterna troligen avgörs. EM spelas i Frankrike detta är och det är fem som ska åka och det kan bli hårt om platserna. Några spelare känns säkra men bakom dessa kan det bli hårfint. Några nerver sviktade i helgen och kan kanske avgöra men det blir inte helt enkelt att plocka ut ett lag.

Innan nämda EM är det en sista elithelg kvar då alla lag ska upp till Sundsvall för att avgöra semifinalsutseendet. Hoppas kunna komma upp till Sundsvall innan dess och kolla lite på de där konstiga slagen. Kan man få en lektion kanske av Wedda eller någon av de andra badmintonlirarna?