Torsk….
2-2 i matcher men 7-8 i game. Jocke förlorade 1-3 och Seb vann 3-2 men var riktigt nära att vinna 3-1. Båda ska dock ha en riktig eloge för en riktig stor kämpainsats. Det var inte mycket som skiljde.
Blir spel om 11-12 imorgon i sista matchen. Mot Finland eller Irland.

Torsk tyvärr med 1-3. I och med att Calle förlorade 3-0 så var det kört och Seb fick instruktioner att bara spela färdigt. Målet med topp 8 går då inte att uppfylla och siktet blir då.istället att förbättra förra årets placering.
I kväll blir det Spanien klockan 1800. Joakim går in i laget igen och Calle står över.
Revansch från förra året hoppas vi på.
Tjejerna spelar mot Belgien och förlorade precis efter två 0-3 förluster. De möter antingen Finland eller Tjeckien imorgon.

En vinst och en förlust. Damerna fick tyvärr inte någon vinst idag utan förlorade 3-0 ingen var egentligen nära utom Anna-Carin i ett game.
Herrarna gjorde en stabil insats med tre bra 3-0 vinster. Bara Rasmus förlorade mot Ungerns etta.
Nu väntar lottningen för att se vilka lag vi får möta. Kan bli spännande herrarna kan få någon av Skottland, Irland, Finland eller Tyskland. Den matchen blir 1130.
Damerna möter Belgien 1300.
Båda matcherna lär bli riktigt tuffa.
Ikväll blir det gemensam middag inne i stan.

Det här är en riktigt bra frukost för en squashspelare. (ni får gissa vem i laget som äter detta) Eller är det det? Hur stor skillnad gör egentligen intagen? Pratade lite med damernas kapten Acke på resan hit om just matens betydelse. Mycket eller litet av kolhydrater?
Tänker inte så mycket på vad jag stoppar i mig men det kanske gör mer än vad man tror? Eller gör det någon skillnad? Bästa är nog att prova lite olika och känna vad som passar bäst för en själv. Sen är det nog viktigt att tro på det man själv gör. Men frukosten ovan är nog lite för "sockrig" för de flesta men kanske passar en av oss i laget.
Om inte annat så lär energin behövas idag då det verkar bli den varmaste dan hitintills. Solen står redan högt på himlen och temperaturen på hallen lär (även utan solen) våra hög då dagen matcher har stor betydelse för resten av turneringen. Sitter på samma buss som dagens motståndare Ungern och de är ovanligt tysta vilket brukar tyda på fokusering. 2-2 räcker för avancemang men vi siktar på ännu en 4-0 vinst.
Damerna spelar sin avgörande match 1130 och har allt i egna händer vinner de har de gjort det mycket bra. Bättre än på mycket länge. Skulle våra jäkligt kul med en vinst idag eller ännu hellre två.
Viva la suede!
(säkert helt fel stavat men kan inte mycket mer franska än så…)

Tre enkla vinster. Herrarna vann 4-0 mot Slovakien och Luxemburg och damerna 3-0 mot Polen. Imorgon blir det gruppfinaler för båda lagen. Herrarna spelar mot Ungern och damerna möter Skottland. Båda lagen har vinstchans. Herrarna känns som om de har en lite större chans.
Utanför banan så är klubben vi spelar på mycket bra. 12 banor squash, tennisbanor, paddelbanor, golfbana och 4 pooler. Poolområdet som är välbesökt av alla spelare. Svårast är att hålla sig från solen som tar mycket energi.
Inför imorgon behåller damerna sin vinnande uppställning där Lovisa vilar. Herrarnas lag tas ut imorgon vid frukost då statusen på spelarna tas.
Det är otroligt varmt på banorna och det känns ibland som om det är ett helt annat spel än hemma. Lite som om vi.spelar mer av grustennis och duellerna blir riktigt långa och det är riktigt svårt att avgöra bollen. Imorgon blir det till att bekänna färg och verkligen se till att vinna för att spela om platserna 5 till 12. Målet för herrarna är att ta sig tillbaka i A-gruppen. Infrias det målet har damernas kapten lovat att hyveln åker fram och håret åker av. Så det finns mycket att kämpa för.

Solen skiner

Vi kan inte klaga på vädret eller poolen. Maten är bra hotellet ganska dåligt.
Det är sjukt varmt på banorna och matcherna lär bli långa. Damerna startade idag med en vilodag. Herrarna hade Gibraltar på programmet vilket var en relativt enkel match. Inget tappat game och en bra comeback av Sebastian Victor. Joakim Larsson vilade men spelar imorgon mot Luxemburg. Imorgon är det två matcher Slovakien klockan 1800 och Luxemburg klockan 1130. Borde bli två ganska enkla matcher. Men det ska spelas om det.
Damerna börjar sin tävling imorgon mot Polen. Vet inget om Polen men förbundskapten Alexander Ovendahl har bra ordning på sitt lag. Han hade även idag hand om herrarna eftersom Pieter Sjösten anlände först på eftermiddagen idag.
Ikväll blir det nog en titt på stan och kanske lite fotboll på tv.

Lägger även ut en tävling:
-Vilka kommer trea på herr resp damsidan under EM?
-Vilka platser kommer Sverige på för herrar och damer?
-Vem hittar det största felet på herrarnas ranking denna månad?

Skicka svar till christian(at)squashdraken.net
Flest rätt vinner priser från Dunlop och Ashaway.
Tills på torsdag kväll har man på sig att svara.

Hjälp till i en C-uppsats

Anders Tellné håller på att skriva en C-uppsats och behöver fakta om skador i samband
Han läser Idrottsmedicinska programmet (inriktning inom idrottsvetenskapliga programmet) via Umeå Universitet och gör nu sin C-uppsats där.
”I min C-uppsats har jag tänkt jämföra vad litteraturen beskriver gällande squashskador (skadehistorik/frekvens/
mekanism/rehabilitering/etc) samt göra en egen forskningsstudie (på en utvald population) och jämföra de fynden med fynden från litteraturstudien. Till detta söker jag squashspelare som kan tänka sig att deltaga som testpersoner (enkätintervju).
Som testperson i min studie kommer du att få svara på en rad frågor gällande din idrottsliga bakgrund, skadehistorik och lite följdfrågor gällande skadan/skadorna(mekanism/
rehabilitering/etc).
Självklart är alla testpersoner anonyma.”

Klicka på länken för att öppna enkäten, och skriv då in ”squash” som lösenord.
Då jag har en deadline med C-uppsatsen vore jag oerhört tacksam om samtliga svarar på enkäten inom ca 1-2 veckor.
Länken: http://www.kwiksurveys.com/online-survey.php?surveyID=KIOEKI_2815098e
Lösenord: squash
Enkäten tar ca 10-15 minuter att genomföra, jag önskar att Ni ej stressar Er genom denna enkät då frågor kan misstolkas och därmed ge mig felaktiga resultat.