Göteborg bönar och ber

Det är tunt med anmälningar till kommande stortävling i Göteborg.

Som vanligt lovas det hög stämning och trevligt mottagande i ”lilla London”.
Tävlingen ingår i Svenska GP och fick just veta av Gustav Z att Rasmus Hult är anmäld så det blir bra squash att titta på.

Var: Landala Squashhall
När: Fredag 5 november kl 18:00 – Söndag den 7 November kl 16:00.

Tävlingsklasser: Herrar Elit, A, B, C, D & Motion

Damer: Elit, A, B, C, D & Motion
Startavgift: 250:- i alla klasser max 1 klasser. Startavgiften betalas i samband med anmälan på www.tgsk.se
Priser: Prispengar i Elit och prisbord i övriga klasser.
Sista anmälningsdag: Måndag den 1 november
Lottning: Sker på Landala squash den 3 november
Anmälan: Sker via vårt betalningssystem, klicka på Göteborg Open till höger på www.tgsk.se


Bättre idé?

Idén i inlägget nedan var inte riktigt genomtänkt. Glömde att det kan finnas de som möjligen skulle kunna lägga sig för att vinna.
Kör den gamla vanliga typen av tävling istället där vinsten inte är tillräckligt stor för att någon blir frestad till ovan.
Tippa slut-tabellen för elitserien med ställning och poäng.
Senast dag för tips blir innan elitserien spelar sin andra omgång, 6 november.

Vinst blir äran samt 2 set senor.

Mitt tips ligger i inlägg nedan om det kan vara någon vägledning.
Skicka din tabell till christian(at)squashdraken . net

Bättre så?

Bra ide?

Undrar om det skulle vara oetiskt att dra igång ett vad om slutställningen i Herrelitserien.

Av typen lägg en summa gissa på sluttabellen (med placering och poäng).
Flest rätt tar hem rubbet?
Någon som är på?
Jag har redan lagt in mitt tips.
se tidigare inlägg HÄR

Stafettpinnen ”bäst just nu” vandrar vidare.

I helgen avgjordes den 39:e upplagan av Jonas Cup.
En tävling som har haft en mängd ”fina” vinnare genom åren. se HÄR
Årets upplaga lockade bara de tre bästa på svenska herr-rankingen och 7 spelare i elitklassen.
Inga damer anmälde sig och man måste undra lite om hur intresset egentligen är hos damerna att spela squash då mycket sällan visar upp sig på svensk mark. Idéer mottages gärna om hur vi får igång tjejerna.
Även en B-klass har kommit till under senaste år och lockade 16 spelare.
I B-klassen var det många hemmaspelare och de två av de äldsta spelarna (båda oseedade) tog sig till final efter hårda matcher. I finalen hamnade Nils Liliedahl i underläge med 2-0 och hade även matchboll mot sig vid 9-10 i fjärde. Ulf Wilhelmsson brände dock sitt öppna läge och tappade gamet och hamnade ganska snabbt i underläge i femte game där Liliedahl tillslut stod som vinnare.
I elitklassen tog sig de två seedade spelarna Rasmus Hult och Christian Drakenberg till semifinal.
Drakenberg hade en relativt enkel match mot Jonas Ulvsbäck. I den andra semifinalen mötes tvåan och trean på svenska rankingen. Carl-Johan Löfvenborg stretade emot ganska bra och fick med sig ett game och jämna siffror i alla game. Hult hade dock bra koll på läget kändes det som och vann då med 11/9 11/9 11/13 11/8.
Finalen blev en repris på de senaste finalerna på svensk mark sedan länge.
Rasmus Hult visade bra form denna dagen och har nog börjat förstå att han egentligen inte är en den ”shotmaker” som han varit förut utan börjat vårda bollen mer och därmed vinna fler matcher.
De två första gamen delades mellan spelarna och tredje gamet blev viktigt.
Efter en boll som ”varade i en evighet” i fjärde skaffade sig Hult gameboll vid 10/7 och tog sedan hem tredje game.
Fjärde game gick relativt fort och matchen till Hult med 11/9 6/11 11/7 11/7.
Nästa anhalt för elitspelarna blir elitserien 23 oktober då det blir spel både i Malmö och Sundsvall.
Se alla resultat HÄR

Jämnare än någonsin!

De två ändringarna till denna säsong gör att säsongen kan bli oviss. Ändringen att man nu bara får ha en ”utlänning” per match gör så att alla lag nu blir jämnare. Risken att ett legolag vinner likt förra året finns inte riktigt. Man kunde ju dock köpt ihop de bästa svenska spelarna men ingen har gjort det. Sen att det blir en rak serie utan slutspel bidrar också och alla matcher blir ändå viktigare.

Kul är att det blir åtta lag i högsta serien i och med Karlstads ja.

Karlstad får nog svårt att undvika sista platsen i debuten men man ska ju börja någonstans.

I toppen lär det bli en strid mellan Malmö SRC och Roslagen SRC. Båda lagen har större bredd truppen igenom än någon annan.

Roslagen som har svenska landslagets nya spelare Romain Tenant som etta och Carl-Johan Löfvenborg på andrasingeln de två kan slå alla andra ettor och tvåor. Trean Henrik Löfvenborg står som favorit mot alla andra treor i landet.

Malmö är starkare på en fjärdeplats och om Sebastian Victor samt Joakim Larsson tar klivet upp blir de svåra.

Roslagen får stå som en liten favorit på pappret men Malmö gör aldrig en dålig säsong och kommer nog fightas om det hela vägen.

Förra årets jumbo Sundsvall har förstärkt med sverigefyran Foad Hammouni (från Intersquash) och blir klart bättre tack vare det. De är dock på pappret svaga på platserna efter det men överraskade mig förra året och kanske gör det igen.

Stockholms SK har inga nyheter inför säsongen. Yngsta spelaren Gustav Runersjö gör militärtjänst (tolkskolan) och kan få svårt med träningen. Lagets etta Christian Drakenberg kan vinna mot de flesta andra ettor och måste nog göra så också för att de ska med i toppen.

Intersquash har som sagt tappat en spelare och kan få det tufft. De har en liten trupp med med en bra etta i och med Rasmus Hult som också har ett stort lass att dra. De kan också förstärka från utlandet och gör de så hela säsongen blir de lite farliga.

Team Göteborg har ”snott” finländska Henrik Mustonen från Linköping och blir då klart bättre än sist. Dock måste kanske några bakom snäppa upp sig om de vill upp på pallen.

Regerande mästarna Linköping blir ju klart svagare i och med utlänningsregeln men är bra på ett och två om de använder sina förstärkningar på ettan. André Wikström på tvåan är bra och kan slå många tvåor.

Som jag ser det blir kampen hård om guldet mellan Roslagen och Malmö.

Att plocka ut en vinnare är svårt men gissningen blir Malmö som sällan gör en dålig säsong. Roslagen är bättre men mycket osäkrare om man ser till att alla deras spelare måste vara friska och hela under alla 14 lagmatcherna. Där har Malmö mer att ta ifrån och tror det avgör.

Bakom dem blir det knallhårt och att hitta platserna 3-6 är nästintill omöjligt. Tror det kommer att handla om mycket små marginaler och att sista helgen avgör.

Gissar att Intersquash tar bronset tätt följt av Linköping SK, Team Göteborg, Stockholms SK och Sundsvall SC sen blir steget ned till Karlstad lite större. Tar Karlstad fler än 5 pinnar under hela säsongen bjuder jag dem på skumpa efter sista matchen i Linköping. (Kvant 4-ever du får gnugga geniknölarna….)

Så säsongen slutar så här:

1 Malmö SRC (43 poäng)
2 Roslagen SRC (42)
3 Intersquash Club (32)
4 Linköping SK (31)
5 Team Göteborg (30)
6 Stockholms SK (28)
7 Sundsvall SC (18)
8 Karlstad SK (0!)

Låt spelet börja!