Full fart i huvudstaden!

Alla utom de svenska damerna är på banan i helgen.

Juniorerna, veteranerna och herrarna!
Herrarna har landslagsläger på Roslagshallen som uppladdning inför EM och den kommande uttagningen. Hela styrkan ska vara på plats samt några inbjudna för att träna matcher samt att finslipa formen.
På Kungliga är det veteranerna igång med veteran-SM för både damer och herrar. Där kan det bli en mängd sevärda matcher
Samtidigt spelar juniorerna ett Junior GP (lottning HÄR) på samma plats som veteranerna. Kul att blanda gammalt och ungt det lär bli många matcher på Kungliga under helgen.
De enda som då inte officiellt är igång är damerna som inte har något läger. Förbundet har beslutat att inte skicka ett damlag till Finland för lag-EM (länk till lag-EM HÄR) detta år. Skälet till det är att damerna inte presterat tillräckligt och det blir inga aktiviteter för dem för resten av säsongen. Målet är att de ska vara tillbaka till nästa års EM och då göra en nystart den säsongen och starta i div 3:s EM.
Herrlandslagslägret börjar imorgon fredag och håller på hela helgen. Det finns nog bra chans att titta ned på Roslagshallen för att tjuvkika lite samt att snappa upp en del. Bla kommer mannen alla snackar om vara med och sparra lite. (igår pratade jag med fem olika personer innan lunch som frågade om honom) Thoboki från Sydafrika som spelar för Enskede se videos från match mot Hult HÄR.
Det är dubbla pass på lördagen och söndagen. Det är näst sista chansen för spelarna att visa upp sig inför uttagningen av EM-laget. Malmö Open helgen efter är sista chansen då laget tas ut måndag dagen efter den tävlingen.

Tipsen så långt

Så här långt ligger tipsen så här inför veteran-SM:s tipstävling.

Många tycker lika och det finn sett gäng klara favoriter.

UPPDATERAD fredag 1/4 nu med rätt e-mailadress
DÖ45 C-M Gulin 100%
DÖ50 T Dahl 100%
HÖ35 C Drakenberg 100%
HÖ40 D Hirsch 33% M Kallio 33% C-H Ronge 17% J Wahlberg 17%
HÖ45 F Johnson 83% J Ulvsbäck 17%
HÖ50 B Almström 100%
HÖ55 J Zimdahl 100%
HÖ60 J Stålberg 33% P Karlsson 67%
HÖ65 P Saagpakk 100%

Skicka in svar till christian@squashdraken.net innan starten imorgon.
Priser till flest rätt!

Kandidater till Tävlingskommittén!

Nu har ni alla chansen att kunna påverka. Tror att de flesta av er läsare av denna blogg vill squashen väl och många har riktigt bra idéer och tycker till om både det ena och det andra. Det märks på de kommentarer och annat som ni skriver in.

Ta nu chansen att kanske kunna påverka på riktigt.
Som ni säkert har läst på squash.se så söker förbundet nya medlemmar till tävlingskommittén (TK). se artikel HÄR
Fundera på om du själv vill eller om det finns någon annan i din klubb som kanske kan vara en tillgång för TK och då förhoppningsvis sporten i slutändan.

Veteran-SM 2011

Nu till helgen kommer veteranernas SM att avgöras på Kungliga Tennishallen i Stockholm.

Redan nu har det kommit en del fina förslag vad gällande regler.
-Poäng bara i egen serve, trärack, max antal snabba ruscher per boll, osv…
Lottningen är inte färdig än så det kan vara svårt att hitta vinnare kanske.
Se anmälda i alla klasser HÄR (lottningen kommer troligen när som helst…)
Det lär bli en hel del tuffa klasser om man ser på vilka som är med.
Herrar Ö40 blir en riktig klassiker tror jag där det kan vara svårt att hitta en vinnare bland spelare som: M Kallio, F Johnson, J Wahlberg, D Hirsch, C-H Ronge. Rent historiskt borde Johnson vinna då han ju så vitt jag vet aldrig förlorat en veteranmatch på svensk mark. Men tror vi nog får se den första förlusten i helgen
Ska bli kul att se lottningen när den dimper ned och gissa på vinnare.

Uppdatering tisdag 08:00
NU ÄR LOTTNINGEN FÄRDIG!
Johnson inte med i HÖ40!
HÄR
Självklart kör vi en tävling på detta enligt tradition där det då gäller att hitta vinnare i varje klass. Skicka in tips till mig på christian@squashdraken.net senast fredag innan tävlingen börjar.
Delar ut en ett litet squashspaket till vinnaren med flest rätt. 2 grepplindor, 1 boll samt en fri omsträngning (racketen måste dock lämnas till mig annars skickar jag senor)
Tips?

Alla färger i regnbågen

Nu har de landat! Fick igår en påfyllning av världens skönaste strumpa. I en mängd nya färger denna gång. Gococo har skaffat in en hel del nya färger i sitt sortiment. Nu finns även strumporna till försäljning på Gärdets Squashhall.

Läs mer om strumporna på www.gococo.se där man kan få lära sig hur Kokosnöten kan hjälpa dig.
Tackar team Wennergren igen och hoppas på fortsatt gott samarbete. Nu kan man inte klaga på utrustningen i alla fall.

Nu bränns det!

Alla ni som nu tyckte det var en dålig idé att förbundet ändrade reglerna och slopade slutspelet inför denna säsong hoppas jag tänkt om.
Visst har ett slutspel sin charm. Men det slår inte ut som det är nu där alla matcher är superviktiga och där en tappad poäng kan vara skillnaden på guld eller silver. Samt att all intresserar sig maximalt inför varje seriehelg över vilka som kommer och vilket lag som spelar.
Sen gör ju detta också att alla lag ser till att ha så bra lag vid varje tillfälle är ju en bonus.
Det är t o m så att om man spelar i ett lag som egentligen inte har något att göra med slutsegern så känns det viktigt att ge sitt allt och behandla alla lag med samma respekt så att inget lag får fördel av att möta ett lag som inte har något att spela för.

För egen del vet jag ju en del lag som kommer att heja och andra inte i viktiga matcher.
Blev t o m erbjuden fri bar förra seriehelgen om jag vann matcher vi får se vad som erbjuds denna helg….
Denna helg som nu kommer är inget undantag för elitlagen och det smusslas och tisslas om vilka som kommer och det avgörs otroligt mycket under morgondagen och söndagen.
Tabellen är som de flesta vet så jämn den kan bli.
Tre lag i toppen på samma poäng.
Roslagen med en match mer spelad än Intersquash och Malmö.
Roslagen har då bara två matcher och lär ta hem 4 mot Karlstad och har sen en dubbelt viktig match på eftermiddagen mot Intersquash.
Vilka som nu är lediga avgör allt.
Intersquash möter Malmö först och sen då Roslagen och det lär få kämpa hårt. De verkar då plocka hem ett ess ur rockärmen (Amr Swelim se HÄR) om nu inte oroligheter i världen gör det svårt att ta sig fram. Ska bli kul att se hur temperament i Intersquash håller sig nu när det kommer bli riktigt hett i denna match.
Malmö som då har sin viktigaste match då mot just Intersquash kommer (enligt Malmös egna hemsida www.squash.se) med sitt nästan starkaste lag med Grauballe, Victor, Christenson och Norrman.
Tipsen?
Lördag klockan 12:
Team Göteborg–Stockholms SK 2-2
Sundsvall–Linköping 1-3
Karlstad–Roslagen 0-4
Malmö–Intersquash 2-2
Lördag 16:
Malmö–Karlstad 4-0
Roslagen–Intersquash 1-3
Linköping–Stockholm 2-2
Sundsvall–Team Göteborg 2-2
Söndag 11:
Stockholm–Malmö 1-3
Linköping–Intersquash 0-4
Sundsvall–Karlstad 4-0
Kan bli en toppenhelg där säkert Karlstad gör allt för att få alla lagen att känna sig välkomna och visa hur man arrangerar en riktig seriehelg.

Västerås Open 2011

Helgens tävling i Västerås var precis som en squashtävling ska vara.

Många matcher mycket kämpa och en del trötta kroppar och lyckliga vinnare.
Det var mitt första besök i hallen som utom squash hade en mängd att bjuda på.
4 banor som kanske inte är helt nya men räckte helt klart till att husera denna GP-tävling. Allt flöt på bra utan större förseningar och tävlingsledningen hade full koll på det mesta.
Damelitklassen hade ett ovanligt starkt fält där även Anna-Carin Forstadius visade upp sig och var totalt överlägsen. Bara ett förlorat game i ”finalen” (damerna spelade poolspel) mot lillasyster Lovisa. Med ett snitt på dryga 4 förlorade poäng per game visar att det är ett stort hål mellan Anna-Carin och resten. (se hennes facit HÄR)
De andra tjejerna får tänka till lite och öka på sin dos av träning om de ska komma ikapp.
I herrelitklassen var det inte lika starkt bara 5 av de topp-16-rankade spelarna.
Kul att se en kille som Mikael Babra som är på väg upp och fick nog en hel del erfarenhet i helgen med tre bra matcher.
Annars var väl Alex Christenson den som visade att kommer att bli att räkna med. Slog ut André Wikström i första med ganska klara 3-0 och tog sedan kommandot i semifinalen mot Rasmus Hult och tog de två första. Tror det var länge sedan jag såg någon som var nästan 100%-ig i sina attackförsök i dessa game. Nästan vartenda läge avslutades i en perfekt nick och helt otagbart. Att Rasmus sågs sova i cafeterian så nära som 10 minuter innan matchstart är nog ingen ursäkt men han vaknade nog till av Alex attack och fick sätta på sig löparskorna för att reda ut det och sen vinna de resterande 3 gamen relativt smärtfritt.
PÅ andra sidan tog sig undertecknad (C Drakenberg) fram till final med vinster i första mot C Löfvenborg och sen semifinal mot ”Bol-Bol” Abdel Aziz.
Finalen blev en av många mellan Hult-Drakenberg. Första bollen varade över 4 minuter och det var en hel del långa rallyn. Game ett gick till Drakenberg (11-5) men tyvärr gick senan på racket som det snackades om under helgen som satt i handen på just Drakenberg.
Vad är det för märke? Får jag känna? Häftigt! Snyggt!
Kommer vi få se mer av det i framtiden? Var bara några av frågorna.
Dock hade racketen inte något att göra med fortsättningen av matchen (kanske lite…;-))
Rasmus vann sedan de viktigaste bollarna i följande tre game (11-8 11-9 11-9) men såg ut att vara inne lite på det röda för att ta hem det.
Välspelat var det dock hela vägen och Rasmus fick ta hem den första pokalen i Västerås Open.
Lättpallen och Västerås stad var sedan på plats som huvudsponsorer under prisutdelning.
Tack till Västerås SC och teamet bakom som fixade allt under helgen och hoppas ni gör om det nästa år och då säkert anordnar en minst lika bra tävling.
Se alla resultat HÄR