Aaaaarghhhhhh!! X 2

Igen förlust och vi slutar på en 4:e plats i division 2. (12:a totalt) Samma placering som senaste två åren och vi kanske inte är bättre än så?
Dagens match startade dock mycket bra.
Rasmus stretade emot bra i sin match mot B Golan och tog en del poäng. Romain spelade samtidigt riktigt stabilt på banan bredvid och tog hem första game 11-0 mot sin spanjor. När han sedan gick upp 1-0 i andra game så fick coach P Sjösten ett odds på 200 gånger pengarna av assisterande coach A Ovendahl att det skulle sluta 33-0. Sjösten tog direkt budet och la in 10 euro. Ovendahl svettades mer och mer men i läget 7-0 till Romain tog spanjoren sin första poäng och kämpade sig sedan tillbaka i matchen och vann tredje game. Romain avslutade sen väl och tog hem matchen 3-1, han är den ende som blev helt obesegrad i år.
Sebastian och jag gick sedan in på banan. Enligt uppgift spelade Seb bra men hans motståndare kämpade hårt. Då jag sedan tappade de två första gamen och samtidigt Seb förlorade sin match var det kört. Min match avbröts efter tredje game och Spanien tog hem bronset i andra divisionen.
Se alla resultat HÄR
Nu kan man fråga sig om vi är mycket bättre än 12:a? Det resultat vi nu fått tre år i rad.
Nästa evenemang för herrarna blir lag-VM i augusti i år och om Sverige skickar ett lag är i dagsläget inte bestämt. Resultat här lär inte bättra på oddsen att ett lag skickas.
Något måste troligen ändras om vi ska förbättra oss då kurvan har varit likt en döings EKG senaste åren…

Aaaaarghhhhhh!!

Så supersegt idag med en förlust mot Finland på uddagamet.
Jag och Rasmus började matchen på glasbanan och bana 6 vid 09:00.
Jag tappade direkt första gamet men kom tillbaka efter det men det förlustgamet blev tyvärr droppen som fick vågen att tippa över åt fel håll. Kämpade ner M Toumi i 4 game efter 77 minuter.
Under tiden tappade Rasmus sin match på glasbanan mot en välspelande O Touminen i klara 3 game.
Gustav kom inte heller över något game och när Henrik Mustonen slog in matchbollen i den matchen och vann med 3-0 så var det även spiken i kistan för hela matchen och Finland tog sitt steg in i nästa års förstagrupp. Romain vann sitt första game och fick sen bara spela ett till då matchen kortades till bäst av tre.
Se alla resultat HÄR
Surt att det var så nära men ändå så stor skillnad då vi får stanna kvar i andra divisionen.
Imorgon är det den sista matchen för detta EM och då kämpar vi om en bronsmedalj i andra divisionen. Motståndare blir Spanien som förlorade mot Danmark. Danmark går då upp i division ett.
Så en sista kämpainsats får det bli imorgon då de flesta är lite slitna men det lär motståndarna också vara.
Igen blir det tidig start (tyvärr ingen sändning på vår bana) klockan 09:00 så kvällen blir tidig och så även uppstigningen.
Vi siktar på revansch mot Spanien imorgon.
FORZA SVERIGE!

Match mot ärkerivalen

Dagens match blir mot Finland och en vinst innebär att vi tar oss tillbaka till första divisionen.
Samma lag som hela veckan.
Hult och Detter på glasbanan och Drakenberg och Tenant på betongbanorna.
Hult och Drakenberg börjar.
Matchen sänds direkt via nätet se www.squash.fi/live
Vi startar 09:00 finsk tid (08:00 för er där hemma)
Ska även bli en timme på riktig TV 14:00 (finsk tv2 enligt ryktet)

Nu kör vi!


Nickshot of the day!

Dagens match mot Schweiz blev inte riktigt som väntat. Se alla resultat HÄR
Ingen av oss spelade direkt bra. Såg mest Romains match då det var på min bana.
Romain spelade stabilt men inte bra men vann med klara 3-0.
Rasmus hade lite för tufft motstånd men kämpade på bra mot N Müller men fick ge sig med 0-3.
Gustav förlorade lite överraskande mot P Reiko. Reiko spelade dock riktigt bra enligt de som såg honom. Gustav hade gamebollar i första men förlorade sedan det 0ch sen i tre raka. (såg inget av den matchen då jag spelade samtidigt).
För egen del spelade jag inte heller bra lite krampaktigt och förlorade första men kämpade sedan hem två game innan min motståndare fick beslutet från sin coach att inte kämpa mer i sista då de redan hade vunnit.
Kändes som att alla fyra spelare hade lite nerver utanpå och att det i samband med att alla banor som vanligt på alla EM blir otroligt varma och studsiga. (man lär sig aldrig…). Men i morgon är det en ny dag och alla tar med sig lärdomen från idag.

Detta betyder att vi kommer tvåa i gruppen och på banorna bredvid spelade Irland-Danmark där Danmark vann de två första matcherna men danskarna beslutade sig sedan för att slå bollen antingen i taket eller golvet då de inte ville spela mot oss imorgon (kan också vara så att de tyckte att de undviker Finland och hamnar på Spaniens sida). Intressant att se hur snacket gick hos danskarna i gamepausen. Det kändes helt klart som danskarnas förbundskapten F Busi ville att Rasmus Nielsen skulle försöka vinna vilket även Rasmus ville men majoriteten av de andra spelarna tyckte annat så då blev det läggmatch istället. Mycket till Busis besvikelse. Helt klart likt ett sjörövarmyteri som slutade i att Busi slängde penna och papper.
Det skulle vara intressant att höra vad han sa till dansk TV (de har ett team på plats för att filma dem under veckan) i intervjun direkt efter matchen.
Detta betyder att vi möter Irland imorgon 14:00 på banorna 1 och 2 som tyvärr inte har någon LIVE-stream men tror det trådlösa nätet funkar där nere så kan har vi tur och kan sända lite.
Nu börjar det och nu är det bara vinst som räknas om vi ska vinna turneringen.

Just det ”Nickshot of the day” var det också. Pieter Sjösten som satt på den vänstra banan och coachade Rasmus var helt ovetande om den boll som kom från Romains bana. Romains mostståndare slog i plåten och bollen flög rakt ut från banan rakt mot toppen av huvudet på Pieter och studsade sedan direkt i exakt vinkel tillbaka på banan. (Pieter fattade inget utan trodde att Thomas Troedsson hade klappat till honom i huvudet) Så ”Nickshot of the day” går till bollvirtuosen och förbundskaptenen Pieter Sjösten även om han själv var helt ovetande om vad som hände.

Dags för premiärmatch

I kväll 20:00 är det dags för start i 2011 års EM.
Vi möter Schweiz och laget är uttaget men inte officiellt ännu.
Det kommer att sändas LIVE från 4 banor under dagen från matcherna.
Se HÄR där kan man välja en av 4 banor. Redan nu finns det flera matcher att se.
Tyvärr spelar vi inte på någon av banorna som har sändning idag men hoppas kunna hitta internet på hallen så vi kan sända från den svenska matchen.

Ett bra lagmöte igår med ett riktigt inspirerande inledningstal av John Milton som underströk allvaret idag och under hela EM. Laddningen från förbundskaptenen är också på topp och alla spelarna är helt klart redo för en spännande vecka.
Kul att återse alla lagen och spelarna från alla länder. En hel del nya ansikten men mest kända.
Som kurioso kan vi meddela att Danmark har en ny ”coach” i form av pokerproffset Gus Hansen (kan inte så mycket om det men de som vet säger att han är en av de bästa i världen) . Gus har gått in och sponsrat laget i år se de hade möjligheten att vara med. Han verkar vara en hängiven squashare och har Michael Frilund som mental coach.

Vi klarar inte målet!?

Steve Cubbins från Squashsite tror inte på Sverige.
Se hans spådom Euro Team Champs 2011 Espoo – Predictions
Enligt honom blir det Finland och Spanien som går upp i första divisionen. Men tror han får fel som tur är. Även om jag troligen är mycket partisk i den frågan så tror jag vi tar en av platserna. Mycket måste förstås stämma och och troligen några ”stolpe in” lär behövas. Årets svenska lag är troligen ett av de starkaste på många år. Inte sedan Forslund och co var med för knappa 10 år sedan tror jag.
Vårt lag är rejält jämnt och det känns nästan som alla skulle kunna spela på vilken plats som helst. Rasmus Hult som stabil etta nu med fler EM och VM bakom sig. Han har klar potentiell att slå även de bästa. En position som brukar vara tuff då alla lag har en stark etta. Men även en kul plats då man får spela just etta och få några riktigt bra matcher mot bra spelare. Vinner han mer än 50% av matcherna så är det riktigt starkt gjort.

Gustav Detter som verkar i bra form som tvåa i en nyckelroll i vårt lag. (Räknar att vi står lite som favoriter i alla tredje- och fjärdesinglar) . Kan Gustav vinna på den platsen så tror jag att vi vinner de lagmatcherna vi spelar. Tror han går igenom detta EM utan matchförlust och det är nyckeln.

Personligen känns det lite kul att vara nere som trea i laget efter att ha spelat på de två översta platserna de senaste åren. Pressen blir dock inte mindre där då vi alla måste prestera bra men kan ske kan bli lite lugnare matcher. Borde kunna vinna alla matcher på denna position.
Men detta års EM blir ändå ganska lugnt då det blir max en match om dan om man blir uttagen i alla matcher. Vanligtvis brukar det ju vara åtminstone två dagar då man har två matcher och då blir det bra mycket tuffare.
Romain Tenant som banken på en fjärdesingel är även det en nyckelposition. Även han lär kunna gå igenom tävlingen med en nolla i den högra kolumnen.

Alternativet Sebastian Victor finns också och även han känns lika säker som Tenant då Seb spelar på fjärdeplats vem som än vilar i vårt lag.

Vi startar direkt mot Schweiz i en avgörande gruppfinal då vi bara är två lag i gruppen.
Laget vi sedan möter blir troligen Danmark eller Irland då Österrike inte borde vålla de två andra några större problem.
Gissar att vi vinner vår grupp och då hamnar på Spaniens sida (Spanien är klara favoriter i sin grupp) och då blir det mot dem vi spelar den viktigaste matchen för året. Förutsatt att vi slår Danmark/Irland och det måste jag ju räkna med.

Om man räknar alla utropstecken!!!!! och STORA BOKSTÄVER i de mail som förbundskaptenen skickat ut innan denna tävling så kan man utläsa en viss laddning och det är precis det vi behöver tror jag för att prestera. Så det blir på med landslagskläderna och med hjärtat på rätt plats och nerverna i ordning så ska nog detta bli riktigt kul.

FORZA SVERIGE!!!!!!!!!!!!!!!!!!! som någon uttryckte det…;-)

Laguppställningar till kommande vecka

Laguppställningarna till kommande vecka är ute.
Sverige har nominerat följande uppställning:
1 Rasmus Hult
2 Gustav Detter
3 Christian Drakenberg
4 Romain Tenant
5 Carl-Johan Löfvenborg
6 Sebastian Victor
Se övriga lag:
Team orders | European Squash Team Championships 2011
Sverige börjar mot Schweiz på onsdag kväll.
Hoppas kunna sända en del från tävlingarna lite beroende på uppkoppling och annat.

Plats i lokaltidningen!Äntligen får man komma med i ”lokaltidningen”. DN var och hälsade på i Gärdets squashhall i mars och idag kom artikeln ut.
Kul att de uppmärksammar squash. Artikelserien heter 08-profilen där de presenterar en del idrottare från Stockholm.