Squash rules

Två mästare visade sig i helgen.
En gammal ”veteran” och en debutant tog varsitt SM-guld i Racketlon.
Rasmus Hult gick genom B-klassen (näst högsta klassen i racketlon)  utan en enda bollförlust i squashen och vinst totalt. Snyggt!

Stefan Adamsson som hade favorit-oket på sina axlar i den högsta klassen höll för trycket och tog hem ännu ett guld.
Grattis till båda och nästa gång måste de nog spela i samma klass.
Se alla resultat http://www.resultreporter.com/node/94455/draws/list

Titan Cup 2011 färdigspelat

Fyra vinnare tog hem varsitt rack från Titan samt presentkort från SpendOn på 500 kr.

I herrar klass D gick Joakim Sundqvist lätt fram till finalen men hamnade ganska snart i underläge 0-2 i den. Han fick kämpa hårt och det var tre välspelade och jämna game och helgens vändning var klar. Hans motståndare Oskar Lundqvist verkade dock ganska nöjd trots allt efter sitt första besök i Gärdets squashhall. Siffrorna talar för att det var jämt hela vägen 7-11 9-11 11-9 11-8 11-9.
I herrar C gick oseedade Mikael Eliasson igenom på ett helt omvänt sätt. Lite ovan vid tävlingssituation började han lite nervöst och klarade sig igenom första omgången mot just vinnaren i D (Joakim Sundqvist) i en hård match men sedan blev det lite lättare i nästa omgång för att sedan stabilt och enkelt placera sig framför motståndaren i både semi och final. Båda matcherna var nästan spel på ett mål. Klara 11-5 11-5 11-2 talar sitt tydliga språk.
Herrar B blev lite rumphugget med en skada. Men några välspelade matcher trots det.
Starkast var Björn Resare som vann all sina tre matcher i det poolspelet. Den hårdaste matchen var mot den spelare som placerade sig sist och poolen var helt klart jämn.

I Herrar var det dock jämnast. Truls Olterman (liten comeback?) visste att han var tvungen att vinna i sista poolmatchen för att vinna tävlingen. Motståndet var John O´Donnell som dagen innan hade en vinst upp då Truls förlorat mot Erik Hemmingsson i en hård femgamere.
Så vid vinst 3-0 eller 3-1 skulle det vara klart.
Truls var snabb ur blocken och tog kommandot direkt och släppte sedan aldrig taget.
Vinsten blev med 11-3 11-9 11-5 och även han tog hem förstaplatsen och förpassade O´Donnell till sistaplatsen.
Se alla resultat HÄR
Det går att se bitar från centercourten via Stockholms SK:s kanal (ett enkelt tips för er som har tävling logga in och skaffa konto det är superenkelt att fixa)
Se HÄR
Tack till alla som spelade och gjorde det till en kul tävling.
Tack till Titan som skänkte rack och gåvor till spelarna och även Spendon som skänkte fina presentkort som var mycket uppskattade!
Ses igen nästa år!

Titan har landat!

Nu har de nya racketarna landat i Sverige. Ett engelskt märke med en mängd intressanta ramar i sitt sortiment. Under Titan Cup på Gärdets squashhall finns det chans att känna på några av dessa. Det kommer också erbjudas en introduktionsrabatt under helgen.
Titan kommer att säljas från Gärdets squashhall som blir svensk återförsäljare.
Mer info om dessa rack kommer.

Tävlingen sätter igång idag lördag 1000 och spelas hela dagen samt under morgondagen.
Det kommer att sändas från centercourten under helgen.

Varmt välkomna ned på Gärdets squashhall.


Trista nyheter

Läser på Karlstad squashklubbs hemsida att Sundsvall drar sig ur kvalet till elitserien och även plockar bort sig helt från seriespelet.

Se HÄR
Trist men de har haft en kanske lite för tunn trupp för elitserien. Dock har de denna säsong visat flera goda resultat.
Det betyder att elitseriekvalet inte blir av och då tyder allt på att Teknova tar steget upp i elitserien om de nu vill vara med och leka bland de stora elefanterna.
Följer man Teknova SK via deras hemsida så verkart de ha alla förutsättningar för ett starkt lag till kommande säsonger. se HÄR De har ju likt Åshöjdens BK jobbat sig igenom seriespelet med vinst i varje serie senaste åren. Kanske kan de överträffa Åshöjden nästa år?