Intervaller i skogen

Prövade att förstöra skogsstigen idag med ett antal intervaller. (Se bilden.) Följer nu slaviskt programmet som jag fått av vicekapten (och även expert på fysisk träning) Acke Ovendahl med en mängd olika övningar. En av dem är en klassisk intervall i två steg.
Det börjar med ca 10 minuters uppvärmning i form av löpning. Sen 10 intervaller med jobb i 15 sek med en 60 sek vila. Hastigheten är så gott som 100%. Inte så jobbigt men ganska explosivt.
Efter det är det dags för 10 nya intervaller men nu med 30 sek jobb och 30 sek vila. Även här nästan 100% fart.
Helt klart mer mjölksyra under andra delen och lite järnsmak i munnen.
Kommer någon genom skogen och ser spåren jag lämnat lär de bli rätt konfunderade av vad som skett.
Efter det är det återigen dags för 10 minuters löpning. Den sista löpningen blev ner till havet och där dags för simningen…
Simningen var i form av 10 steg ut i vattnet och sen under för att svalka kroppen. Helt klart den bästa delen av dagens pass. Efter det slumpande det sig så väl att middagen var färdig så det blev snabbt in i duschen och sen ett välkommet matintag.
Man kan inte klaga på en sådan dag. Imorgon är det långlöpning på programmet och även lite styrka i form av en del drag i lämpligt gummiband.


VM-laget uttaget

Herr H har helt rätt laget till VM är uttaget och nu även officiellt. (se hans kommentar HÄR)
Alla spelarna ska redan ha fått veta om detta men först med nyheten var DN som publicerade igår (se artikel HÄR). Hade själv fått nyheten men visste inte om att den nu var officiell men pratade igår med Pieter Sjösten som fastslog. ”Jag har pratat med alla spelare så ut med det på nätet bara!”

Laget består av tre Malmö-spelare och en Stockholmare.
Alex Christenson, Malmö SRC
Christian Drakenberg, Stockholms SK
Joakim Larsson, Malmö SRC
Sebastian Victor, Malmö SRC
Direkt saknar man då kanske några namn som var med till EM.
Rasmus Hult som främst har svårt att komma iväg pga av jobb och en liten motivationssvacka.
Gustav Detter som hade omöjligt att komma ifrån pga av jobb
Romain Tenant som var fast i andra planer som inte gick att ändra.
Coach blir återigen Pieter Sjösten (i samarbete med Alexander Ovendahl) ser det som ett litet tapp kvalitetsmässigt men har då istället försökt ta ut ett lag att bygga på inför framtiden. (med något undantag kanske…)
VM går i Paderborn, Tyskland i slutet av Augusti.
Se även VM-sidan HÄR
Följ även visa Facebook (HÄR) och Twitter (HÄR)
Full fart tills dess!
Fick igår chansen att bolla lite med de lokala förmågorna i Sundsvall i deras måndags-turnering. Sen blir det en del annan träning också!

Starstruck

Sprang även i år Jordgubbsloppet i Jättendal uppe vid vår sommarstuga. Hade ju förmånen att vinna förra året men i år blev det lite för tufft. Gick upp en klass och sprang nu  sträckan 12.8 km i jordgubbslandet. Strax innan start visade det sig det fanns fint folk i fältet när Charlotte Kalla värmde upp. Tog direkt rygg på henne efter start och höll den sen i ca 3 km innan jag tackade för resan och gick förbi.
Årets lopp var riktigt varmt och det var några riktigt tunga stigningar. Kalla höll sig bakhasorna hela loppet och var riktigt stark uppför. Jäklar vilket energiknippe! Men inte ofta man får slå en olympisk mästare!
Kom in på en 8:e plats på tiden 49:24. Fick ett litet tack av Charlotte och en bild som tack för draghjälpen. Annars sprang Fredrik Allbecker (Sundsvall SC) samt några squashtjeher. Kul lopp igen och siktar på att bli bättre till nästa år.
Se www.jordgubbsloppet.se för resultat och info. Nu blir det sedvanlig fest och om nu någon tänker springa nästa år så säg till så kan vi nog fixa sängplats.


Sport förenar och glädjer

Tycker bilden säger allt. Borgvalls son Victor visade en otrolig glädje efter semifinalen där pappa nog var minst lika glad.
Efter en rolig vecka i Halmstad. Visst vi spelade en del squash men behållningen är ändå nästan alltid det runt om.
(Lite som en utekväll. Det är roligast runt om. Förfesten och efterfesten ger mest det där emellan blir utfyllnad.)
Dels att vara med likasinnade squashare men även snacka med andra som kommer och frågar om sporten och är nyfikna.
”Vinna är inte allt”, säger man. Visst är det så men väl inne på banan så vill man vinna så är det för mig. På vägen hem igår från Halmstad stannade vi till hos troligen Sveriges största squashspelare, Daniel Forslund. Snackade en del squash och känslan där var också att vinst är siktet men det blev mest minnen från det runt om banan.
”Ett halvår” gissade förbundskaptenen Pieter Sjösten att Daniel Forslund behövde ”sen vinner han SM!”.
Ja kanske det men tror han varit borta för länge men börjar han träna igen så kan det nog bli en och annan kul match i elitserien.

Nu blir det lite sommarträning och nästa mål blir VM i slutet av sommaren. Satsar på att comma med och troligen med en hel del nya ansikten.
Kul! Se framåt!


Finalerna live ikväll.

SVT kommer att sända finalerna LIVE ikväll. Det blir direkt från Lilla Torg i Halmstad. Torget som just nu börjar fyllas på av fredagsgäster runt om på alla serveringar som ligger där. Vädret är lite sämre än igår men helt ok. Ska bli riktigt kul att spela ikväll. Förhoppningen att vi nu spelar när solen försvunnit kommer göra att kvalitén blir klart högre idag.
Se länken till SVT:s sändning här:

Playexklusivt: Squash 1/7 22:15 – SM-veckan | SVT Play