Silly seasons slut närmar sig.

Det börjar ramla in lite roliga namn i elitserien. Kan det bli en säsong till historien.
Knåpar på en ”inför elitserien 2011/2012″ men innan dess så kan man kolla på några intressanta namn.
Nu är både Foad Hammouni och Mikale Babra klara för Roslagen även på pappret. se HÄR
Sen Intersquash kolla dessa nya namn bla juniorvärldsmästaren Marwan El Shorbagy, Morten Wiegandt Sörenson och en engelsk junior med det fantasktiska namnet Jack Jago
Teknova har ju redan gått ut med sitt lag nu väntar vi bara på vad Linköping kommer med och även Göteborg.

Svårt att sova

Att gå och lägga sig och sova brukar aldrig vara något problem men idag är det svårt.
Kan inte riktigt komma till ro. Reste hem idag från Tyskland efter en ganska lång dag. Hela Svenska laget stack redan idag innan avslutningsfesten. Jag flög hem via München och Malmö-gänget körde hem.
Intrycken från VM-veckan är så otroligt många och har både sett och pratat squash så otroligt mycket. Inte minst att det var fyra år sedan det var VM för egen del och då träffa så många spelare man mött längs min ganska så långa ”squashgata”. 1999 spelade jag VM för fösta gången då i Kairo, Egypten.
Allt ifrån möte med Canadas Shahier Razik som har ”märkt mig” med sitt racket då jag hamnade lite nära hans eftersving i en lagmatch under junior-VM 1994 i Christchurch, Nya Zeeland, ärret i underläppen är kvar och han kommer ihåg det också, till storspelare som bl a Palmer, Lincou och Ricketts som man mött på banan. Anthony Ricketts som nu är coach för Australien. Kul att träffa en som
Rodney Durbach från Sydafrika som tillhör de äldsta som var med i år. Tränat en hel del med honom då vi var över i England hos John Milton.
Sen även de nya mötena med squashspelare från världens alla hörn. Killarna från Namibia som nog var det gladaste gäng av alla. En liten fördel om man spelar om de lägre platserna är just att det blir lite mer avslappnat men glada var de. Marco Becker som jag spelade mot bad om mitt kontonummer efter matchen så han kunde ”sätta in pengar för lektionen”. Bara en sådan sak.

Just snacket runt om är så otroligt kul och inspirerande då man möter folk som är så lika men ändå från helt olika ställen.
Kul att se ”våra” killar kämpa och på något sätt förstå deras våndor på och utanför banan, samtidigt som man brottas med sina egna.
En kille som Alex Christenson som idag mot Ukraina nog tänkte en hel del i sin match. Satt själv och våndades lite och tyckte stundtals till och med kanske att det kanske var bättre om han hade förlorat idag. Det är ändå där man lär sig mer just i motvinden. Sen hade det också betytt att Sebastian Victor hade varit tvungen att gå in och spela en avgörande match där jag är säker på att han spelat bra. Seb ville mycket under VM och spelade stundtals bra men blandade en del och tankarna svävade men utan att på något sätt ge upp och det är bra.
Hade flera bra snack med Pieter Sjösten om squash och träning och teknik. Idag vid frukosten tex mycket om just svensk squash och att något måste göras. Han har en otrolig inre eld för squash och har sett mycket och vill mer.
Intrycken som jag skrev har varit många och tävlingen vi nu spelat har varit den särklassigt bästa alla kategorier (utom resultatmässigt men det var inte det viktigaste i år tycker jag).
Vår inledningsmatch mot de regerande och nu även nya mästarna Egypten har satt sig fast som starkaste lysande minne. Att få komma in på glasbanan framför publiken och den presentation som tyskarna bjöd på och sen få spela mot en kille som Ramy Ashour slår ju allt.
Såg sedan honom på plats i semifinalen mot Greg Gaultier och han skojade faktiskt med honom totalt och då spelade inte fransmannen dåligt. Men Ashour hade svar på allt slår nya slag och har tagit sporten till en ny nivå och den kommer att ändras. Nick Matthew har förstått det och han har ändrat sitt spel och fler kommer bli tvungna att göra det om de ska kunna hänga med annars seglar Ashour och Matthew ifrån totalt.
Kan skriva hur mycket som helst om detta men nu räcker det för tillfället.

Forslund klar nu även på pappret

Teknova meddelar nu officiellt att även Daniel Forslund är klar för spel till nästa säsong. Kul att ha en riktig legend i svensk squash tillbaka.
En topp-placering lär det nu bli då man även sagt att Joey Barrington kommer att spela alla fem seriehelgerna. Om nu inte Teknova presenterar fler trumfkort innan spelarfönstret stängs. Men nu är essen slut va? Eller?
Hoppas bara mina Växjö-vibbar inte är rätt bara och att de inte blir en ny dagslända.
Läs nyhet från Teknovas egna sida.
Mesta SM vinnaren klar för Teknova SK / Teknova SK – Klubbinfo – Svenskalag.se

Vinst igen.

Alex Christenson gick in i laget idag och fick en välförtjänt vinst efter 5 game i matchen mot Ukraina.
I matchen innan hade jag vunnit med 3-0 och Alex tog sedan kommandot och gick upp till 2-0 tappade sedan ett hårt tredje och såg inte alls ut som en vinnare i fjärde. Men tog sig sedan samman i femte och avgjorde matchen och tog då sin första vinst i herrlandslaget.
Detta betyder att vi slutar på en historisk 29:e plats. Historisk då det är den sämsta någonsin.
Se alla resultat http://www.squashsite.co.uk/mwt/results_listing.htm
”Resultat ljuger aldrig” säger förbundskapten Pieter Sjösten. Och det stämmer troligen bra. Hittar inte direkt något lag som vi har framför oss som vi slår i nuläget och 29 är en ganska precis siffra. Alla andra länder har kommit ikapp och gått förbi. Vi har tappat och måste ändra något för att komma tillbaka.
Laget som spelade nu är (med något undantag) ganska ungt och borde kunna gå och bygga på.  Det ska komma en ny elitplan som presenteras på framtidshelgen på Bosön. Ska bli intressant och se vad den innebär och om den kommer att förbättra. Se http://iof3.idrottonline.se/SvenskaSquashforbundet/Nyheter/SvenskSquashmotFramtiden-anmaler/

Vill sen också passa på och tacka Pieter Sjösten, Alex Christenson, Sebastian Victor och Joakim Larsson för en kul vecka.

VM:s första vinst!

Första vinsten under detta VM kom mot Namibia. Klara 2-0 utan gameförlust.
Hoppas kunna avsluta detta VM med ännu en vinst då vi möter Ukraina/Bermuda.
Just nu följer vi Australien-England på glasbanan. Just nu Palmer-Matthew. Hoppas Palmer kan överraska lite och utjämna semifinalen.

Tyskarna bjuder till fest

Drygt 1000 tyskar på läktaren inför första matchen i 8-delen i matchen Egypten-Tyskland. Det är ett sånt tryck som jag nog bara sett en gång innan (då Barada i vm-final mot Nicol ute vid pyramiderna i Egypten 1999)
Första bollen till Tysklands Kandra mot Shorbagy och publiken ”goes bananas”
Igår fick domaren säga till publiken att vara tysta då tyskarna mötte England.