Sigtuna Stadslopp


Nu har bilderna framkallats från loppet i Sigtuna. Bilden visar även svaret i tävlingen på vem jag sprang bredvid under upploppet. Detta är precis sekunden innan killen i gult svänger lätt vänster mot repet och sätter ut armbågen för att stoppa min framfart. Det var ca 30 meter kvar till mål.
Svaret var 535 och gav mr C som var nere och lämnade rätt svar irl igår ett ovärderligt squashtips samt gratis dricka.
Loppet var Sigtuna Stadslopp

Enskede Cup 2011

Enskede lägger ner ett rejält arbete för att deras comeback som tävlingsarrangör ska bli lyckad.
Lite info från tävlingskapten Magnus Ryderstedt:
-30 000 i prispengar
-Funktionärer som dömer alla matcher
-De erbjuder möjlighet att filma sina matcher på 3 av banorna och för 50 kr kan man sen få filmen oklippt via länk (sprend)
Spelarlunch under lördag och söndag.
Läktare på centercourt
Sjukgymnastik/massage för en liten avgift under tuneringen.

Här är också länk till tournament software för att se vilka som är anmälda hittils:
http://www.tournamentsoftware.com/sport/tournament.aspx?id=F6DDC10E-8A07-4EF6-A82A-CD74339D7C6F

Där finns även länk till anmälan.
Anmäl dig där så ses vi i Enskede.

En gammal goding

Kolla in detta klipp från sportnytt 1983.
Har träffat huvudpersonen och blivit tränad ett pass och trevligare och mer entusiastisk person får man nog leta efter. Var kvar i Holland dagen efter jag förlorat mot hans son Joey Barrington i en tävling och fick chansen att bli drillad av Jonah. Mycket bra!
Någon som ser var klippet är filmat? På klassisk historisk mark.
Jonah säger en del mycket bra och pekar ut ett par saker som är viktiga
Tipsaren av filmen (tackar ödmjukast Mr C!) skriver bla i mailet:

”Men i vissa avseenden, förvånansvärt aktuell..”

Och ja kan man hålla med om men det ska ju bli ändring på detta nu och en svensk världsmästare kommer koras 2021 om allt klaffar. Se HÄR om planen
Det är om 10 år vilket är ganska kort eller långt beroende på hur man ser det.
Hoppas helt klart att jag inte är med då som spelare åtminstone men man vet aldrig…
Men det är klart VM över 45 kan ju vara ett mål att gå efter.

VM-finalen

Jag missade tyvärr finalen i lag-VM men hörde om att det var en hel del snack om de sista bollarna i tredje gamet. Vinkeln på detta klipp är kanske inte helt perfekt men så illa var det väl inte. Om den första bollen är fel eller ej går ju dock inte att se. Let bollarna efter är ju en bedömningsfråga.
Kul att även kolla på reaktionerna från lagen på läktarplats.
Skulle vara kul att höra vad Matthew sa till Ashour efter sista bollen i gamet.

Elitserien 2011/2012

Frågan är om säsongens elitserie i squash kan trumfa över förra årets gastkramande serie. Förändringen av reglerna till att spela en rak serie utan slutspel blev till succé. Regeln gjorde att alla matcher blev mycket mer viktiga och det märktes helt klart på banan. Inga matcher utan nerv och även de matcher för de lag som inte hade så mycket att spela för blev viktiga för de lag som hade något att spela för. (konstig mening men hoppas det gick att förstå)  Intresset ökade klart.
Regeln gjorde också så att det lag som i helhet var bäst under hela säsongen också fick plocka med sig bucklan hem. Malmö SRC var genomgående det jämnaste och starkaste laget även om det fanns andra lag som stundtals var bättre.
Så till kommande säsong.
Har kollat läget i alla klubbar och tagit tempen på just deras lag nu inför.

Mästarna
Malmö SRC hälsar att de kommer inte ändra något inför kommande säsong. De behåller sitt lag och tappar inga spelare och har heller ej valt att rekrytera in några nya. Kapten P Sjösten tror att laget ska hålla och de satsar på att försvara de ljusblåa färgerna och att behålla guldet.

Truppen:Caspar Grauballe* Sebastian Viktor* Joakim Larsson* Alex Christenson Christoffer Olsson Martin Norrman David Mcalpine Björn Angtoft Gustav Detter Johan Detter
Björn Almström Ola Jangbecker Alexander Ovendal


Överraskningen förra säsongen

Intersquash var tippat som ett lag på övre halvan förra säsongen men trodde själva inte riktigt att de skulle vara så nära guldet när säsongen började. De startade dock bra och var nära. Denna säsong tror de själva på att de igen kommer att kunna slå lite underifrån. Siktet är på toppen denna säsong meddelar Bol-Bol Abdel Aziz men de tror på Malmö och Roslagen som favoriter
De har inte tappat några spelare men ökar på sitt utländska förråd lite. De har listat tex Marwan el Shorbagy som blev juniorvärldsmästare i somras. De har kvar Danmarks bästa spelare K Frost som troligen är den som kommer spela mest av utlänningarna. De har försökt värva svenskt men utbudet har gjort det svårt. En liten förhoppning är att 16-åriga Nils Lindgren tar ett kliv upp och kanske kan slå sig in. Även att Jacob Mattsson ska stärka upp laget mer i år.
Truppen:

Marwan El Shorbagy* Rasmus Hult* Kristian Frost* Amr Swelim
Morten Wiegandt Sörensen Jack Jago Bolbol AzizRoslagen SRC

En liten besvikelse förra säsongen men kom dock trea.  De hoppas säsongen ska bjuda på bra spela med mer publik. I år satsar klubben på att komma ”Ut i Europa!” enligt ordförande Foad Hammouni vilket då tyder på guldsikte. Laget är intakt och inga spelare har försvunnit. Dock har de fått tillskott av just Foad Hammouni och Truls Olterman samt junioren Mikael Babra. Man har även listat spelare som Olli Touminen, Mathieu Castanget och Laurence Delasaux.
Truppen:

Olli Touminen* Mathieu Castanget* Laurence Delasaux* Romain Tenant Foad Hammouni
Carl Johan Löfvenborg Henrik Löfvenborg Joakim Karlsson Mathias Kallio
Jonas Ulvsbäck Mattias Backman Jens Isinger Karl Stenqvist Truls Olterman Panagiotis Vasiliou Michael Babra Johan O’Donell Jonas Axelsson

Linköping SK
Ett lag som tappat spelare genom åren. Tappar denna säsong André Wikström men hoppas kunna använda sina utländska spelare mer denna säsong. Håkan Gauffin meddelar också att de hoppas mycket på de yngre spelarna i år som kommer få spela även om det kan finnas viss risk (chans) att både han och Jan Zimdahl får hoppa in. Målet är topp fyra men högre inom närmsta åren.
Truppen:

Rasmus Nielsen* Matias Tuomi* Fredrik Johnson* Anders Thorén Gustaf Gauffin Carl Remle


Team Göteborg

Målsättningen för Göteborg är topp fyra då de grämer sig efter den missen förra säsongen. De tror dock att det kan bli svårt då ett av lagen bakom dem har försvunnit (Sundsvall) och ersatts av hårdsatsande Teknova.  Dock var det inte helt klart att Göteborg skulle spela denna säsong men kom raskt på bättre tankar. Inga nyförvärv dock och de tror även att finländska Mustonen kan få svårare att vara med lika mycket . De har dock listat Skottlands Alan Clyne men i övrigt är ”alla ett år äldre” meddelar Gustav Zackrisson.
Truppen:
Alan Clyne* Henrik Mustonen* Carl-Henrik Ronge* Artur Hedlund Chai Clarström
Gustav Zackrisson Håkan Andreasson Fabian Jacobsson Viktor Högberg Patrik Sjögren


Stockholms SK

Inga större förändringar i Stockholms SK. Hans Ling kommer över från Sundsvall och kanske kan spela några matcher. Förhoppning att både Christian Borgvall och Gustav Runersjö kommer spela mer denna säsong finns vilket kommer förstärka.
Målsättningen ligger på en femte-plats bakom de fyra stora och starka
Truppen:
Christian Drakenberg* Christian Borgvall* Gustav Runersjö*
Steve Payne Daniel Hirsch Hans Ling Victor Carstenius


Karlstad SK
Jumbon från förra året bygger vidare på sitt egna lag med ett tillskott i form av en ungersk junior Benedek Sebók som kanske kan hjälpa till. Målet från förra året uppnådes och firandet i skumpa blev vilt på avlutningsfesten. Vad är målet i år?
Truppen:
Benedek Sebók Johan Thorsager Jonas Wahlberg Joachim Nilsson

Nykomlingarna

Teknova är nya men lär bli att räkna med. Efter vinsten i div 1 förra året (den var knapp) så har de en ödmjuk inställning enligt Joakim Ljungqvist.
De har värvat över André Wikström och även fått legenden Daniel Forslund att göra comeback. Även två utländska förvärv i form av Joey Barrington och Joe Lee. Joey är klar för alla helger ryktas det om. De satsar på stark lagkänsla med spelare som kan ses, umgås, ha kul och träna tillsammans. Det ska vara en uthållig satsning vilket är trevligt. (de har även en av de flitigaste hemsidorna med en väl formulerad målsättning se HÄR)
Truppen:
Joey Barrington* Joe Lee* André Wikström* Daniel Forslund Jimmy Thun


Hur går det då?
Som jag ser det så här inför finns det två läger.
De fyra stora och starka. 
Malmö SRC, Intersquash, Roslagen SRC och Teknova SK
Det är bland dessa guldet hamnar.
Malmö räknar jag som favorit även denna säsong då de har det lag som jag tror håller bäst under de 56 singelmatcher varje lag ska spela. Men det blir tuffare i år och troligen jämnare i topp-4
Intersquash och Teknova blir nog de som slåss om guldet med Malmö och även om Teknova säger att de är ödmjuka så kan de helt klart överraska.
Roslagen är igen starka på pappret men tror de tappar mer i år då det som sagt är en lång säsong och de hamnar nog utanför pallen.
De fyra bakom
Linköping SK, Team Göteborg, Stockholms SK och Karlstad SK
Blir nog lika tufft neråt som uppåt i botten. Karlstad ser jag fortfarande som ett stryklag men har de andra tre bottenlagen inte med sig sina bästa spelare kan Karlstad ta matcher.
Team Göteborg tar nog hem fjärdeplatsen med Linköping bakom sig. Strax bakom dessa två hamnar Stockholms SK med Karlstad som jumbo och de får spela kval.


Tippar inga poäng denna säsong men en slut-tabell som ser ut så här:


1 Malmö SRC
2 Intersquash Club
3 Teknova SK
4 Roslagen SRC
5 Team Göteborg
6 Linköping SK
7 Stockholms SK
8 Karlstad SK


Blir nog lika kul och intressant i år!

Europacupen 2011

Intersquash representerar Sverige i årets Europacup. Malmö vann ju serien men tackade nej till att åka på denna tävling. Tävlingen spelas i Belfast, Irland och det finns flertalet namnkunniga spelare med i fältet. Intersquash skickar ett lag som kanske kan skrälla. Gissar på en femteplats efter hård match i kvarten där just skrällchansen finns om man får rätt lag. De börjar i en grupp på bara 2 lag för att sedan gå till slutspelet.
Intersquash skickar ett mycket bra lag:
Kristian Frost
Amr Swelim
Rasmus Hult
Ahmed ”Bol-Bol” Abdel Aziz
Niclas Fredriksson
Följ Intersquashs resa och resultat HÄR
och de kanske även skriver något själva på sin blogg HÄR
(som är Sveriges första squash-blogg men tyvärr inte så aktiv (sorry Momen men det ju är sant ;-) …))
Lycka till Intersquash!

Uppdaterat:
Tyvärr förlust för Intersquash i kvartsfinalen efter en hård match som avgjordes på gameräkning.

se alla resultat HÄR