Namnen droppar in…

Nu är både Greg Gaultier och Peter Barker klara för Swedish Open 2012.
I och med att Nick Matthew lovat att komma tillbaka ”så länge han svingar ett rack” så verkar det återigen bli ett riktigt starkt fält.
Det lär komma fler. James Willstrop kanske blir näste man. Han är ju mannen i form just nu och är ju alltid kul att se på banan.
Se även Swedish Opens hemsida HÄR
Drömmen vore ju att en hel Ashour kom också. Skulle bli magiskt. 

Vilken sort är du?

Har provat att göra ett litet frågeformulär som jag hoppas så många som möjligt vill fylla i.
Helt ovetenskapligt och helt anonymt.

Klicka HÄR och fyll i direkt på skärmen

Hoppas kunna publicera någon slags svar på det när det fyllts i av tillräckligt många.

Nya ansikten

Har i år fått chansen att ta han dom nästan alla juniorer som passerar Gärdets Squashhall via Idrottslyftet och även via Stockholms-projektet (har även fått ta några från projektet i andra hallar runt om i Stockholm).
Riktigt kul är det att få visa helt nya ungar denna fantastiska sport och vad den går ut på.
Tror jag ännu inte träffat någon som tyckt det varit tråkigt. Ungarna kommer snabbt igång och lär sig vilket är kul. Hade bara idag tre klasser där en av dem var där för andra gången, 5:or från Carlsssons skola, där alla hade kommit igång och mot slutet av timmen kände jag mig nästan överflödig då allt flöt på och det var fullt spel på alla tre banorna.
Tanken med Stockholms projektet (utom det självklara att visa upp squashen) är att det ska mynna ut i en tävling som heter bästa 5:an och ska spelas vår i Stockholm.
Femteklassare ska bjudas in och tävla om vilken klass som är bäst i en lagtävling. Iden med tävlingen är inte ny då det har spelats liknande i tex Malmö. Där körde man ”Bästa sexan” där tex spelare som Syskonen Anna och Gustav Detter, Joakim Larsson har kommit in i sporten.
Bakom detta i Stockholm jobbar Cajsa-Marie Gulin som är anställd av Svenska Squashförbundet. Är det någon som vill hjälpa till på något sätt så hör av dig till mig så kan jag skicka dig vidare till Cajsa då de behöver all hjälp de kan. Sponsorer till tävlingen tex är mycket välkommet. Eller vad som helst egentligen
Hittade denna video på webben och visst visar den mycket av det roliga man kan ha och de jobbar mycket på att få fram nya ansikten i sporten. Tänk att kunna få göra något liknande för svensk squash. (Videon är ganska lång men bra)

The Changing Face of Squash from Joanna Hay on Vimeo.

Finaler i Jonas Cup

Efter en hektisk lördag med många matcher är det nu dags att avgöra tävlingarna och få fram vinnare.
Två semifinaler, två finaler och avslutande poolspel står på schemat.
I herrelit finalen är det återigen dags för Rasmus Hult och Christian Drakenberg att spela. Rasmus vann förra året. I herr B spelar Nils liliedahl mot Carl Saxon i första semifinalen och efter dem spelar Ola Klevard mot junioren Nils Lindgren.
Damklassen har två matcher mellan Josefa Bertilssson och Linnea Wallsten och sen även Chanel Forsström mot Lina Lindholm. Josefa måste vinna eller ta minst två game sin match för att sluta etta Linnea kan vinna om hon vinner mot Josefa då blir det lite poängräkning då Cajsa-Marie Gulin har vunnit tre matcher.
Schemat för dagen finns HÄR
Följ även matcherna nedan LIVE

Jonas Cup 2011

Ikväll smygstartar Sveriges äldsta squashtävling med tre riktigt bra matcher.
Först ut är Jens Isinger som möter Jacob Mattsson. Jens som har lagt ned mer tid i år på träningen än tidigare och har klivit fram ett par steg och kommer nog knacka mer regelbundet på Roslagens elitlag detta år.
Jacob som har smugit lite bakom och nu är lite tillbaka. Han spelar i Intersquash och ska nog vara med i deras elitlag en hel del. Tror detta blir en riktigt tuff match där en plats i kvartsfinalen står på spel. Tror det kan gå till fem game.
Efter detta är det två damelitmatcher. damerna är fem till antalet och spelar ett poolspel. Första matchen är mellan en av SSK:s veteraner, Cajsa-Marie Gulin, som möter en av SSK:s juniorer, Chanel Forsström. Sist vann Cajsa med 3-1 under DM men fick slita en del. Sista matchen för kvällen är mellan favoriten Josefa Bertilsson som möter en nykomling som visat god form, Lina Lindholm som bytt badmintonrack mot squashrack (om jag hört rätt) och kan bli att räkna med om hon får fler matcher i benen.
Följ helgens matcher HÄR
Sen sänder vi även via stream.

Stiltje?

Det är ganska lugnt just nu. Har inte haft så mycket att skriva om. Men lite har det hänt.
-Bol-Bol Aziz slog hårdast av alla under Enskede Cup 197km/h
-Gaultier förlorade sin tredje vm-final. Dittmar gjorde det fem eller sex gånger sa han är i gott sällskap. Men lider lite med honom. Han hade oflyt i andra med domaren.
-Nicol David visade klass i damfinalen. Otroligt bra spelade hon och bjöd tom på en kringla i sista gamet.
-Nu i helgen spelas Jonas Cup tyvärr saknas många bra spelar. Måste bero på rädslan att förlora då elittävlingar inte växer på träd. De två bästa spelarna är dock med. Kom ner och kolla det blir en fulsmockad lördag.
-Annat? Inte mycket.

Nya banorna

Förbundet har köpt in en mängd nya banor som ska användas i reklamsyfte. Två av dessa kom igår till Stockholm och användes under höstlovskul i Liljeholmshallarna igår och idag.
Banorna blåses upp och man spelar med en skumgummiboll.
Jag var på plats igår under nästa hela dagen och träffade på glada ungar som prövade en mängd olika sporter.
Pratade och visade squash för otroligt många igår. Gissar på att ca 250 ungar igår var inne på banorna och prövade. Riktigt kul att se.
På plats var även Cajsa-Marie Gulin som driver Stockholmsprojektet där målet är att bredda squashen och få upp ungas ögon för squash.