Swedish Open kvalet

Imorgon tisdag är det dags igen. Årets kval startar som vanligt på tisdagen innan tävlingen. Tre svenskar har fått varsin plats. André Wikström hade den fjärde men är tyvärr skadad. Alex Christenson är först in i leken och spelar 16:30 i Norrköping mot Chris Simpson (ENG wr 51) och lär få bekänna färg ganska snart men ska absolut ta till sig den matchen med högt huvud och slita som ett djur. Seb Victor spelar 18:30, även han i Norrköping, mot Campbell Grayson (NZL wr 60) och det tycker jag borde vara en spelare han skulle kunna skrälla mot. Visar Seb upp sig med sitt slagregister och att han inte ska ge sig utan fight kan det bli kul.
Jag själv börjar min match 19:30 i Linköping mot Amr Khaled Khalif (EGY wr 56) en spelare jag inte har någon större aning om mer än att han kommer som en i ledet av talangfulla egyptier och verkar ha gjort en del bra resultat.
Ska bli kul och ser verkligen fram mot morgondagen.
Se hela lottningen HÄR
Vi får se om man till slut blir nedplockad lite på jorden eller om man får stanna kvar lite ovan en stund.
Tänkte också på om det är någon som har ett extremt sug efter squash och vill åka ned och se fyra matcher i kvalet (i Linköping) så kör jag ned någon gång på dagen imorgon.
Gissar på efter lunch. Det är bara att höra av sig (finns på mail christian(at)squashdraken.net eller telefon 0704 – (min svenska ranking)32044) så finns plats i bilen. Snackar gärna lite squash eller annat. Kommer att åka hem efter min match hur det än går imorgon så plats finns även tillbaka. Packa med lite squashsaker så finns nog en liten chans att bolla lite också. (Kan inte lova något dock)
Vet inte hur det är med internet-tillgång där nere men hoppas kunna få till någon slags sändning. Om nu det går bra med en pissig bambusersändning…..

JAAAAAA!!

Vilken match!
Många av er verkar redan sett sändningen på SVTPLAY (sök själv den ska komma upp)
Rasmus spelade ra till en början vann de två första relativt stadigt. Jag tog tillbaka det tredje men hamnade rejält bakom i fjärde och Rasmus gick upp till matcholl 10-4…
Resten kommer jag inte riktigt ihåg men hade en hel del tur då jag var rejällt ila ute i åtminstone 2 av bollarna. Visste att Rasmus gillar att avsluta snyggt så tanken var bara ”låt han inte få sätta den…”
Det räckte och boll efter gick min väg.
Femte blev enkelt då Rasmus hade kramp i båda benen (tror det var lite i huvudet också)
Mitt femte guld och det är jäkligt kul. Och fick bort förbannelsen att jag alltid förlorat då min fru Cajsa varit och sett finalerna. Sen att även hon blev imponerad av matchen det är stort för det är inte ofta.

Super kul att vinna och telefonen har gått varm när jag slog på den efter finalen. Tror jag räknade till 35 grattis-SMS. Tack så otroligt mycket det värmer gott.
Nu blir det stora torget och prisutdelning till dagens svenska mästare här i Östersund.
Tror det kan bli lite något gott att dricka också ikväll det känns som jag är värd det.

Det närmar sig!

Lottningen är ute inför säsongens SM.
Se HÄR
131 starter fördelat på 121 spelare och 6 klasser är godkänt.
I elitdamklassen saknas det en hel del av toppnamnen men i herrklassen är nästan alla med. Det saknas bara 4 herrar från topp-16 och det är nog det starkaste fältet på länge.
En hel del intressanta matcher lär det bli också.
De matcherna som står ut och på pappret lär bli tuffa i första omgången är:
André Wikström – Henrik Löfvenborg
Joakim Larsson – Carl-Johan Löfvenborg.
Sen blir det troligen tufft i alla matcher from andra omgången precis som det ska vara.
Även alla andra klasser har rejält tuffa lottningar och det lär bli en hel del bra matcher.
SM brukar betyda pristävling och det är klart vi kör en sån i år också.
Plocka ut vinnare och finalmotståndare i alla klasser samt semifinalspelare i elitklasserna (16 namn totalt) och skicka in till christian@squashdraken.net för att vara med senast fredag 16:40 för att vara med.
Priser i form av squashprylar skänkes från Titan.
Lycka till i pristävlingen och till alla ni som är med och spelar!

Fighting Face


Lite inspiration inför SM kanske?
Kolla fighting-face på Nicol och hur han ger allt hela vägen. Inget snack heller när han får några dåliga domslut mot sig heller. Palmer inte dålig heller som ger allt han har.
Det är från Commonwealth Games 2006 i Melbourne och man ser att det betyder en hel del att vinna.
Det finns en hel del andra godbitar också från samma kanal (se HÄR) stor risk att man fastnar ett tag bara.

Glöm inte bort att anmäla er till SM också ni som glömt det. Se HÄR för anmälan

PSA World Series Squash Finals

Du som ha konto på psasquashtv.com se till att använda det nu i veckan. Du som inte har skaffa eller åk snålskjuts på bet365.se Skaffa ett konto sätt in en liten peng så kan du även satsa på matcherna.
Det visas matcher från Queen´s Club i London.
Gruppspelet spelas i bäst av 3 game vilket betyder att det är högre tempo från början.
Banan är i ett sådant perfekt skick. Ljuset gör att både bollen och spelarna syns extremt bra ut. Ljudet är av toppkvalitet så man riktigt hör hur spelarna träffar bollen.
Se till att se någon match det är helt klart värt det.
Damerna spelar också men tror inte det visas något tyvärr. Kanske mot slutet av veckan.
Detta trots att både Ashour och Matthew saknas pga skador.
Just nu ser jag nye världsettan James Willstrop vinna premiärmatchen mot Karim Darwish med klara 2-0 med riktigt bra spel.
Senare idag spelar:
el Shorbagy- Azlan Iskander, Anjema – Gaultier, Barker – Shabana
Hyfsad line-up…