Svenskt i slutspel i Finland

Ni som undrar var Ramus Hult befinner så spelade han igår på träningen men idag är han och representerar sitt finska lag ESRC i slutspelet (samma lag som Mattias Tuomi och Olli Touminen).
det går att följa framfarten LIVE HÄR
Har lite svårt med finskan men jag tror de är i final.

Full fart igår!

Det var full fart på fredagsträningen med 8 man stark trupp. Det bjöds på koncentrerade slagövningar till en början för att sedan övergå till korta 5 poängsgame där vinnaren stod kvar på banan. Det gjorde att tempot blev högt och intensiteten hölls igång. Kul också att det kom lite folk på läktaren och svarade på Quiz (12 rätt var bäst se frågorna HÄR) och fick lite inspiration. Idag är det full fart på Roslagshallen med två pass där ett redan är avklarat. Har rapport att det gick bra på förmiddagen och de nu vilar inför eftermiddagens pass. (jobbar tyvärr så kan inte vara med men imorgon blir det full fart).

Tipstävlingen Veteran-SM

Det kom in en hel del svar till tipstävlingen om Veteran-SM. Många var riktigt bra med många rätt. Svårast att hitta var vinnaren i Herrar Ö50 (Johan Westerholm) som ingen tog men en person (bra herlex) hade honom i final dock. Sen även hitta finalister i HÖ60 där bara en person hade båda rätt och även rätt vinnare. (Bra mr C!) Lättast var att hitta vinnaren i HÖ35 (Christian Drakenberg) där alla hade rätt vinnare. 19 var max antal rätt man kunde. Två deltagare hade 14 rätt och de har nu via mail fått två utslags-frågor som de ska svara på innan 0900 imorgon. Så då vet vi vem som vann.

Det börjar närma sig igen…

Det är den tiden på året. Säsongen börjar rinna mot sitt slut känns det som och våren knackar på samt att deklarationen dimper ned i brevlådan. Som vanligt och då glömmer man att det finns en hel del kvar på säsongen. En stortävling (Malmö Open), sista seriehelgen för elit (också i Malmö) och då framför allt Europa-mästerskapen för lag.
I år ska även damerna spela och de spelar först då de får börja om i C-gruppen som spelas på Malta. Se info som kommer att uppdateras HÄR
Ny ledare i år är Christina Söderström och han har fått rejäl fart på tjejerna med träning och läger.
Damlaget är uttaget redan nu och de som åker är Anna-Carin Forstadius, Cajsa-Marie Gulin, Josefa Bertilsson och Lovisa Forstadius.
Herrlaget ska spela i Tyskland (se HÄR) denna gång och startar i B-gruppen. Laget är ännu ej uttaget till detta men blir det nog inom en snar framtid.
Nu i helgen kommer båda lagen ha läger för att kolla ev. uttagning samt att slipa formen för de som ska ingå.
Lägret kommer att vara i Stockholm och det kommer att tränas på Gärdets Squashhall och Roslagshallen.
Jag har ingen direkt koll på tiderna för damerna men vet att de bara kör på Roslagshallen under lördag och söndag.
Herrarna startar på fredagskvällen med träning på Gärdets Squashhall för att sedan fortsätta på Roslagshallen lördag och söndag. Den som vill är varmt välkommen ned och kika på träningen och kanske få chansen att snappa upp formbesked eller få lite tips på träning och annat.
Med under helgen är Romain Tenant, Foad Hammouni, André Wikström, Alex Christensson, Joakim Larsson, Sebastian Victor, Ahmed ”Bol-Bol” Abdel Aziz, Carl Remle, Carl-Johan Löfvenborg, Christian Drakenberg, Björn Angtoft och Jesper Skarman. Rasmus Hult saknas då han spelar finska ligan.
Tider för herrarna:
Gärdets Squashhall
Fredag 1900-2100
Roslagshallen
Lördag 1000-1200 och 1500-1700
Söndag 1000-1200
Ta chansen och kom ned och titta så ses vi i helgen!

Veteran-SM

Idag avgöra veteran-SM på Kungliga Tennishallen. Det är andra året jag får vara med och det är riktigt kul. Många kända namn och i och med att åldern är det som avgör vilken klass man spelar så blir det nya möten. Jag spelar idag semifinal mot Erik Hemmingsson en spelare jag mött otaliga gånger men för väldigt länge sedan. Vi mötes i juniorklasserna för sådär 20 är sedan. Sånt tycker jag är kul när saker går igen.
Det blir en mängd roliga matcher idag. Herrar Ö40 blir nog den största behållningen. Två semifinaler med först Borgvall-Ulvsbäck som är en oviss historia. Sen ännu en med två legender. En spelare som förundrar alla med sin spelstil. M Kallio som likt en humla gör och spelar så bra som han egentligen inte kan men har gjort så i evinnerlig tid. Han stöter på en av de största, Fredrik Johnson, och det kan bli riktigt sevärt.
Sen spelare som Almström, Zimdahl, Wahlstedt, Vasiliou, Westergren för att nämna några. Bara fina namn. Ta chansen och kom ner för att se historia skrivas och om inte det räcket så kan man kika på framtiden på våningen ovanför där juniorerna avgör sitt GP.
Se matcher och tider HÄR

Ses där och glöm inte ätt ställa om klockan!

Så här går det i helgen

Nu vet ni hur det går i helgen.
Efter alla svar i Veteran-SM-tipset så ser fördelningen ut så HÄR
En spelare har fått 100% utdelning av er läsare och i tre andra klasser verkar det också vara klart men i övrigt är det många om budet om man går på detta.
Det finns fortfarande tid kvar att gå in och svara och vara med och få chans till vinst i tipset.
Se tips HÄR
Lycka till alla i tipset och alla ni som är med under tävlingen!

Veteran-SM

Glöm inte heller att det är veteran-SM också i helgen som kommer.
Det är riktigt bra startfält.
Herrar Ö40 är ett riktigt getingbo och om mr squash (Fredrik Johnson) ska dubblera med två SM-guld så får han ligga i. Jag ser honom inte som favorit heller i år.
Kolla HÖ40-klassen:
Mathias Kallio, Christian Borgvall, Jonas Ulvsbäck, Fabian Jacobsson, Jonas Wahlberg och då Fredrik själv. Vem vinner där?
Sen i HÖ45 så kommer Anders Wahlstedt hem kan bli kul även där med bra final.
Uppdaterat Fredrik Johnson spelar ej HÖ45
Och herrar Ö50 osv upp till HÖ65 kan bli en riktigt kul helg på Kungliga.
Precis som förra året sätter jag ut en tips-tävling.
Skicka in vinnare och finalmotståndare i alla klasser.
Här finns länk till svarsformulär till tävlingen HÄR
2 poäng för rätt finalister 1 extra om man också har rätt vinnare.
Omsträngning från Titan till vinnare och grepp till tvåan. (hämta och lämna på Gärdets squashhall)
Vilka vinner?

Se lottningarna HÄR

Canary Wharf

Idag startar huvudturneringen i Canary Wharf  Squash Classic.
Både nummer ett och nummer två i världen finns på plats och förväntas i final.
Har precis läst ut James Willstrops bok ”Shot and a Ghost” (Köp på Bokus är helt klart värd ett köp) och den ger en hel del kul bakom scenen från vad han tänker på under året 2010. Kul att följa och måste faktisk säga (utan fler liknelser) att det är en hel del tankar som squashspelare som är väldigt exakt på pricken och jag känner igen många funderingar han har från mitt eget huvud.
Det kommer att gå att följa turneringen direkt på PSASQUASHTV.COM 
Tipsar också att lägga in en slant på bet365 också för att höja spänningen. Nu så här i början är det kanske ganska låga odds men det finns alternativ med handikapp som kan ge extra krydda. Tex i dagens fyra matcher kan man försöka hitta någon spelare som kan knipa game och då spelas som vinnare med handikappet 2.5. Eller vilka kan ta hem det 3-0?
Se hela lottingen HÄR
Min gissning är att Waller och Temple kan knipa minst ett game var.
Eller?