Grattis Roslagen SRC

Ett historiskt första guld för Roslagen SRC.
Nu ut i Malmönatten. Champagnen öppnas!

Roslagen valde att tacka för säsongen efter dagens guld. Under banketten tog Foad Hammouni och Mathias Kallio till orda och berättade hur glada de var över säsongens spel. Mathias berättade att Roslagen firar 40 år som klubb och att tillfället för deras historiska vinst var perfekt.
Foad la in ett speciellt tack till sin egna engelsman Laurence Delasaux och även alla andra proffs serien som gör att det blir kul matcher.
De tog även tillfället i akt och delade ut 4 priser i fyra olika kategorier.
Årets nykomling, årets veteran, årets journalist och årets tränare.
Årets nykomling gavs till Björn Angtoft där tipset blev att ”se till att slå honom nu för inom kort blir det försent”
Årets veteran med motiveringen ”hans goda fysik och hårda slag” Christian Borgvall.
Årets journalist blev Mikael Dunder som alltid ser till att bidra med det bästa om squash på karlstadsquashklubb.se
Årets tränare blev Malmös Pieter Sjösten som mer sitt bidragande gör stor skillnad för det lag han tränar. Pieter tackade och blev lite rörd och berättade att squash är verkligen något han brinner för och han t o m sitter hemma och kollar YouTube-klipp för att hitta nytt. Nu senast har han fastnat för Willstrops backhand-stoppboll som han försöker lära ut till Alex Christenson.
Tack Roslagen för en väl genomförd säsong och det var på tiden då ni har haft det bästa laget många säsonger.
Hoppas ni vaknar upp till tåget imorgon som lämnar Malmö 0913 och att champagnen smakade gott!


Dagens Kamp!

Dagens ”landskamp” mellan de uttagna spelare och resten gick klart till de uttagna.

Landslaget tränar som bäst under helgen och på schemat idag stod en utmaningsmatch mellan de uttagna spelarna och de som inte kunnat var med.
Tyvärr fick båda bröderna Löfvenborg slänga in handddukarna men tre matcher blev det.
Jocke Larsson slog Alex Christensson 11/9 3/11 12/10 (Alex hade 8-3) 11/6
Christian Drakenberg slog Rasmus Hult 11/1 11/3 11/5
Seb Victor slog Romain Tenant 11/3 12/14 5/11 11/9 11/6
Så 2-0 till truppen kan man säga. Bra fart i några matcher och lägret fortsätter imorgon med spel 10:00-12:00 på Roslagshallen.

”Bara squash” brukar jag ju säga här på sidan och en av sångarna spelar faktiskt så där har ni kopplingen.
Det här är bra!
 

Läggmatch??

Det drar ihop som det brukar.
Jag hade ju tippat Malmö som vinnare (se här) innan säsongstart och det verkar som jag kommer få fel.
Nu inför sista seriehelgen är det mycket ändringar. Malmö kommer inte kunna ha med Casper Grauballe (om han inte sticker från slutspelet i Danmark..vilket kanske inte är helt omöjligt) och det försämrar möjligheten klart. Chansen finns ju dock att plocka hem Gustav Detter…..Jangbecker kanske gör comeback också.
Även Intersquash får spela utan sin stjärna Kristian Frost (också slutspel) men de plockar nog hem någon annan. Morten Sörenson kanske? Han spelar inte slutspel eller så tar de hem Marwan el Shorbagy.
Bäst ligger ju så klart Roslagen till då de dels leder med en pinne mot Intersquash och två pinnar mot Malmö. Roslagen har allt i egna händer och ska inte ha några spelare som inte kan än så länge men det finns ju tid kvar att bli skadad och sjuk på…
Men så länge de spelar minst 2-2 mot Malmö så kan de nog sova lugnt men inte mycket mer. Dock har de ju klantat sig förut då de haft chansen.
Intersquash är de som har chansen att förstöra guldfesten för Roslagen om de skräller lite på tredje eller fjärde singeln.
Större under har skett.
Roslagen är dock riktigt stressade verkar det som. Senaste tiden har varje möte med en Roslagare börjat med meningen ”du ska inte till Malmö eller hur? Du är skadad eller hur?”
Senast idag fick jag det största leendet på länge när en av Roslagens spelare såg att jag spelade med ett knäskydd (har en skadad menisk men i nuläget känns nästan inget alls). Kommentaren var ”Vad har du gjort är du skadad???”
Bakgrunden är att SSK möter Roslagen på fredag och det kan bli käppar i hjulen. Kommentarer som att ”du vill ju inte att guldet hamnar i Malmö det måste ju komma till Stockholm” och liknande.
Jag kan säga så mycket att jag ska spela och att jag kommer kämpa mer än vanligt jag lovar. Ju fler kommentarer om att jag kanske skulle kunna lägga mig eller inte vara med lägger bara mer pinnar på brasan. Jag ser gärna att guldet hamnar i Stockholm, Roslagen är ju en av de trevligare klubbarna men ni får spela till er guldet själva. Det är ju bara att be era betalda spelare att visa varför de får just betalt. Jag får inget för att spela i SSK så ni vet ju var pressen finns….
Men hur som helst så ska det mycket till att Roslagen inte tar det hur det än går på fredag.
Så kämpa för det alla så får vi se vad som händer.

Vilka tror ni på?

Damerna ångar på under EM

De svenska damerna spelar EM på Malta och efter gårdagens vinst med 3-0 mot Kroatien stod Norge för motståndet idag klockan 1000.
Det var lite av en nyckelmatch då man från början trodde att Danmark skulle vara för svåra men chansen fanns mot Norge. Känslan de har är att de borde slå alla andra lag. Sverige är tvunget att komma etta eller tvåa för att ta sig upp i div 2 till nästa år.
Vilken match de då gör och slår Norge klara 3-0. Anna-Carin fick kämpa hårdast och slog Lotte Ericksen med 3-1 där de tre sista gamen var riktigt hårda. I eftermiddag står hemmanationen Malta på schemat och då hoppas vi på fortsatt bra spel.
Följ resultat HÄR

Laget precis klart!

EM-laget blev precis klart. Tenant kommer tyvärr inte med pga av jobb.
Laget blir:
Christian Drakenberg
Sebastian Victor
Joakim Larsson
Alex Christenson
Carl-Johan Löfvenborg
Ni läsare hade helt rätt om man ser på röstningen snyggt!
Ingen av Hult, Detter eller Tenant kunde ju då men resten satte ni!

Sista chansen

Imorgon startar Malmö Open (se lottning HÄR) som är sista tävlingen innan uttagningen till lag-EM.
En hel del spelare är nere i Malmö för att ta chansen att visa upp sig för att ta en plats i laget.
Det kan bli en hel del intressanta matcher. Undre halvan ser tyngst ut med Christensson-Babra i första omgången som kan bli bra. Aryan Ahmed är också riktigt sugen på att visa en bättre sida än senast i Intersquash Junior Cup kanske han kan ta sig till andra omgången.
Sen då troligen match mellan Christensson-Löfvenborg i andra omgången som kanske blir väl avgörande för uttagningen på måndag. Semin efter också på undre halvan lika så. Sebastian Victor lär ta sig dit och matchen mellan honom och Christenson/Löfvenborg blir något att bita i.
På övre halvan lär vi få se semi mellan Hult och Larsson som kan bli kul. Larsson brukar spela bra mot Hult och spelar på hemmaplan.
Kan bli en hel del kul matcher som sagt.
Lycka till!

Tänk till en sekund

Ta en stund idag och ge Peppe Fendert en tanke. Han begravs idag vid lunch och en mängd squashspelare kommer vara där och hedra honom.
En man med stort hjärta som fint beskrivits på Intersquash sida. Här
Och ta och slå ett extraslag på banan för Peppe om ni får chansen.