British Open

Två svenskar i semifinaler i British Open. två gamla polare har tagit sig vidare till de sista fyra i årets British Open. Både Fredrik Johnson och Jonas Görnerup är vidare. Fredrik som är toppseedad i herrar Ö45 möter Eamonn Price. Ingen av namnen i herrar Ö45 känner jag till så gissar att Fredrik har en bra chans att ta hem titeln i år. I den äldre klassen HÖ50 har ossedade Jonas Görnerup smugit sig fram. Eller smugit och smugit han vann en hård femgamearei 8-delen och får väl ses som en liten dark horse i sammanhanget.

Hoppas de tar sig vidare idag till finalerna det vore riktigt kul med två titlar.
se HÄR
I övrigt fortsätter första omgången idag i huvudturneringen där gårdagen visade upp ett antal riktiga stormatcher. Shabana behövde fem game för ta sig vidare tex. Han möter Olli Touminen som också är vidare. se hela lottningen HÄR (herrar) HÄR (damer)

Stockholm Squash Open

Ett lite mindre startfält än vanligt i Stockholm Open men ändå helt ok uppslutning.
Inga damer dock då det är seriehelg för dem i Göteborg där elitserien avgörs. (se HÄR)
Pokerproffset Gus Hansen gör comeback på svensk mark då han är på besök för att träna Racketlon med kompisen Stefan Adamsson. De båda spelar i A-klassen.
Henrik Löfvenborg såg ut att glida mot en enkel seger mot junioren och klubbkompisen Mikael Babra men tappade tredje gamet. Han tog sig dock samman och seglade ifrån och tog hem det med 3-1. I den andra väntade stor-matchen (C.Borgvall – A Ahmed) idag blev det dock inget av då Christian Borgvall var tvungen att lämna WO pga av en skadad arm. Trots flertalet försök att vilja spela fick han nej av doktorn och vilar upp sig inför kommande veteran-VM. I elit så kan det bli några bra matcher under morgondagen. Aryan Ahmed som då fick wo idag spelade ju bra senast i Malmö (1-3 mot Seb victor) och kan nog ge Foad Hammouni en del trubbel och det kan bli en bra match. I andra matchen möts svenska mästaren Christian Drakenberg och Henrik Löfvenborg och det kan bli underhållande.
Tävlingen spelas färdigt under lördagen och det blir en mangd bra och tuffa matcher i alla klasser. Så om du har chansen glid ner och kolla finalpasset börjar strax innan 1600 på lördagen och tror det kan finnas gott att smaka på under kvällen för att förhöja stämningen.
Roslagen har sett till att alla matcher sänds direkt från Bana 1 via samma ställe som under SM och det är med god kvalitet ljud- och bildmässigt.
Följ allt HÄR och se resultat HÄR

Världsspelare till Göteborg

Team Göteborg kanske kan bli att räkna med nästa säsong.
De kommer åtminstone att visa upp tre spelare nu på torsdag. Sen vet man ju inte om de kommer spela men chansen finns. De kommer för en uppvisning samt för att skriva på nytt kontrakt för Salming.
Bla kommer Adrian Grant. Ta chansen att åka till Göteborg om ni får chansen då det säkert blir en trevlig kväll.
Se mer info HÄR

Avslutade med en förlust

Detta skulle ha gått ut som i lördags men fastnade nog tyvärr i ett segt tyskt internet…

0-4 mot Irland avslutade veckans EM.
Jag och Jocke började dagens match.
Jag tog första men sen blev det stopp och förlust 1-3 mot Gaskin som fick revansch från gårdagen.
Jocke kom inte riktigt in i det och mötte en för dagen bättre motståndare och tappade med 0-3
Samma för Alex som efter ett hårt första torskade och även andra blev torsk och sen var det kört.
Seb visade klass som under hela veckan och tog första mot Ryan. Spelade sen otroligt bra men Ryan visade dock klass trots att Irland redan var klara vinnare. Så vinst för Irland och 4-0 och en 12:e plats totalt.
Godkänt säger förbundskapten då vi ändå gått runt på 4 spelare hela veckan.
Sitter nu och kollar final mellan England och Frankrike med Willstrop och Gaultier vilket är en fröjd för ögat.
11-3 till Willstrop i första och det mot världstrean…
En av de bästa stunderna på ett EM då man kan sitta och njuta lite mitt ibland alla andra squashnördar…

Förlust mot España

Seb bra som vanligt och vann 3-1.
Ingen av oss andra hade något direkt att hämta. Dock kämpade alla på bra. Jag spelade mot Golan och som Sjösten så han satte på grillen och ville hålla poängen lågt.
En stor eloge till Calle som tyvärr skadade sig i första matchen men hjälper till på bänken. Allt från dricka till massage efter matcherna. Jäkligt viktigt och håller humöret uppe.
Nu blir det igen match mot Irland imorgon som avslut. Nu ladda igen med mat och vätska. Det är fruktat varmt och alla är slitna.

Vinst mot Irland!!

I mastematchen mot Irland tidigare idag sa gick det vagen.
(skriver pa ett tyskt tangentbord…)
Vi hade raknat fel igar och trodde vi var ute men en extra-koll sa fattade vi att en vinst skulle ge Wales respass och vi gick vidare.
Nu vann vi med 3-1 efter fyra bra matcher. Jocke var riktigt illa ute i en rejalt stokig match men tog sig samman och tog hem sista matchen 3-1.
Nu moter vi Spanien tror vi men kan aven bli Schweiz da de haller pa och raknar bollar efter deras sista match. Blir inget langre inlagg da jag bara har 20 minuter pa mig….
Nu vila rast pa stallet igen innan det blir HH (Helge Helge, Hogsta hastighet!) ikvall.
Se resultat HAR

Förlust mot Wales

Första förlusten.
Seb spelade igen riktigt bra och har fortfarande inte tappat något game. Han kom tillbaka i två av gamen och spelade stundtals mycket snyggt.
För egen del så känns det som om bensinen tagit slut. Kämpade på i ett game och var nära men hade inte mycket att sätta emot i följande två. Hoppas hitta något gott imorgon till frukost som kan ladda upp.
Alex förlorade tre hårda game alla med 9-11 men helt ok.
Jocke spelade också riktigt bra men tyvärr lite i vågor. Tyvärr blev sista game lite av dalen i vågen men kämpade sig helt klart igenom bra. ”En bra insats” sammanfattar förbundskapten Sjösten och tyckte att vi ändå ska vara nöjda över insatsen.
Nu finns ingen chans till avancemang och spel om topp-placering utan siktet blir nu att ta en match i taget.
Sista gruppspelsmatchen blir mot Irland imorgon 10:00 sen får vi se vem som blir eftermiddagens motståndare.
Troligen fortsätter Calle på bänken då hans skada inte ger med sig.
Se alla resultat Här

EM dag 2

Det var två matcher under gårdagen.
Vi började mot Slovakien där alla spelare spelade stabilt och såg till att vinna.
Calle Löfvenborg var den enda som fick kämpa lite extra då han togs till fem game. Calla drog upp en liten skada som gjorde att han inte kunde gå riktigt för fullt. Skadan är troligen inte av störra natur än att han är ok för att fortsätta resten av turneringen.
Så klara 4-0 mot Slovakien och en smakstart.
Kvällens motstånd var sedan Österrike där det genast blev hårdare. Seb Victor började starkt och vann med klara 3-0 och spelade riktigt bra. Jag själv kom dirket på bakfoten och kom inte riktigt in i matchen mot Aqel Rehman och spelade dåligt men fick med mig ett game.
Jocke kämpade bra och även han fick med sig ett game. Kul vara att Alex nu hade fått chansen med en rejält tejpad fot, efter förra helgens stukning. Han började lite trevande men spelsade sig upp sig klart och vann med 3-1. Och foten höll det var nästan det viktigaste.
Viktiga game med då kan det nog visa sig att denna pool kan bli riktigt jämn.
Så summa en vinst och en förlust för dagen.
Torsdagen har bara en match på schemat mot gamla stornationen Wales. Vi spelar 18:15 idag så det blir en lugn start med träning vid lunch för att sedan ladda upp för match.

Tyvärr verkar det svårt att få iväg någon ok sändning från hallen då det är många som slåss om nätet. Gör nya försök idag men hoppas tyvärr inte på så mycket.
Det sänds annars från huvudbanan om man vill se HÄR
Alla resultat finns HÄR

Dag 1 Ankomstdagen EM2012

Dagen med tusen och åter tusen hej och handslag. Första dagen på EM präglas alltid av en mängd möten med alla spelare man spelat och träffat förut. Det är ”hej hur är läget?” osv. Alla måste man hälsa på. Trevligt förstås att återse så många man känner. 
Något som alltid slår en nordbo är också värmen och att det studsar så otroligt mycket och det blir värre. Då fylls hallen och det är matcher fram 1000.
Vi börjar var resa mot Slovakien klockan 10:00 för att på eftermiddagen möta Österrike 16:00.
Vi har hunnit träna lite och äta. Nu avvaktar vi förbundskaptenens ankomst och kvällsmöte där laget ska tas ut. Så rast vila på stället för nu.