Vem servar?

Om man vinner lotten skulle man inte få möjligheten att ”ta emot” serven istället? Eller är det självklart att man ska serva?

För övrigt så tillbringar jag helgen på tränarutbildning som Svenska squashförbundet anordnar och David McAlpine har hand om tillsammans med Mike Cornish. David styr perfekt och Mike kommer med ibland korta och ibland långa inlägg som är ofta på pricken. Riktigt bra är det och även om jag har haft träning för juniorer och andra väldigt länge så är det otroligt mycket man kan lära sig. Sen som squashnörd är det ju helt underbart att få sitta och snacka om tex hur man rör sig till bollen och bryta ned det i delar.
Vi är 7 stycken i helgen och kul om det blir fler som går kurserna framöver.
Alla lär sig mycket känns det som och får många bra och roliga övningar att ta med sig.
Imorgon fortsätter det från 0900-1500 på Kungliga tennishallen om någon vill titt förbi.

Sen kom en annan fråga upp igår (på tränarutbildningen)
Vem ska serva när denne vunnit en boll i ”Tysken” (Three-quarter kallas det också)?
Vinnaren stannar ju kvar och vanligen servar ”utmanaren”.
Men borde inte vinnaren serva?
Har sett att egyptierna gör så och för dem går det ju rätt bra.
Så från och med nu så bestämmer vi helt enkelt att den som vinner bollen i tysken servar och först i loserkön ställer sig i mottagar-rutan. Vinner man bollen så har man skaffat sig den rätten.
Tycker alla det är ok?

Jonas Cup 2012

Det är återigen dags för Jonas Cup på Gärdets Squashhall
Tävlingen

Det kommer att spelas 3 klasser:
-Dam och Herr  Elit (där Elit och A rankade spelare får vara med)
- Herr B (där B och C rankade spelare får vara med)
Vi kommer att spela ut alla klasser och tävlingen startar på fredagen vid många anmälningar och fortsätter till söndagen.
Här finns länk till anmälan via tournament Software HÄR 
Det går även bra att maila eller ringa till Gärdets Squash 08-6603030 eller info(at)sth.squash.se
Tävlingen finns även som ett event på Facebook HÄR

Barfotatrenden

Springer ju en hel del om inte någon missat det. Har kontakt med Håkan Strömberg som är driver Head2foot och säljer bla Vibram Five Fingers. Kontaktade honom för ca 4-5 år sedan och har haft kontakt sedan dess. Har fått prova deras superskor och är helt såld. Har haft tre modeller nu genom åren. Dels ett par Classic, som nu är rejält slitna, och perfekta att ha på sommaren. Skaffade sedan ett par Sprint (de röda på bilden) och började även då att springa i dem i löpspåret. I år fick jag ett par BikilaLS (de svart/gröna på bilden) och de är ett rejält snäpp upp om man ska springa. Det är ju mycket snack nu om barfota och framfotslöpning och med dessa på fötterna så måste man upp på tå om man springer. Det bästa är nästan att springa i skogen på stig. Behövs en del tillvänjning och träningsverken sätter sig rejält i början men sen är de helt kanon. Sulan är formad som en fotsula och ca 4mm tjock så det känns som att man är barfota. Helt annorlunda känsla att gå och springa i och man blir rejält stark i fötterna.  Använder de främst på sommaren som vanliga skor och för att springa i men även året runt så länge det går att springa (har dock ej provat de i snö). Man får en hel del konstiga blickar om man har de på sig och även en del frågor. Ta gärna kontakt om det är frågor. De är rätt dyra men prova gärna. Se mer info HÄR
Sen är det tur att det finns fler nördar. Jamie Crombie är en. Han är amerikan som spelat både i USA:s landslag och Kanadas. Höll ett bejublat tal på banketten under VM i Indien, helt på uppstuds och var jäkligt rolig. Här ger han 100 tips på hur man ska ta sig in i motståndarens Hjärna under en squashmatch. Ta med dessa till nästa match och testa kanske ger lite extra. (eller inte vem vet…)

European Club Championships 2012

De två lag som vann i herr- respektive damelitserien i våras får i veckan chansen att försvara de svenska färgerna i EM för klubblag.
Idag tog Roslagen SRC:s herrlag och Stockholms SK:s damlag planet ner med Czech Air. Tävlingen börjar imorgon för båda lagen. På herrsidan är det 16 lag och Roslagen är seedad 12:a och har en tuff uppgift för att ta sig vidare till chans att spela om finare valörerna. De möter hemmalaget med Gregory Gaultier som etta och även 4:e seedade Aberdeen från Skotttland med Daryl Selby som etta.
Romain Tenant som leder sitt Roslagen har något att bita i.
Ändring i lottningen Aberdeen är utbytta mot Tyska B & W RC Worms!
Lottning HÄR
Damerna har bara 9 lag på plats och Stockholms SK är seedat som 9. De har dock hamnat i den gruppen där två lag går vidare till plats om medaljer. De börjar mot ett Irländskt lag där det kan bli tufft. Dock finns inte ännu laguppställningen för det Polska lag som de möter sedan så det blir svårt att gissa hur starka de är. Rent historiskt så borde det finnas möjlighet för en bra chans.
Se damernas lottning HÄR
Följ allting på den offciella sidan HÄR eller via Squashsites sida HÄR
Ni som har en stund över kan ju kolla på detta en klassiker med två legender.
Det är inte bortkastat (möjligen game 3..men resten)