Den ultimate spelarens egenskaper?

En diskussion som alltid pratas om är vem som tex slår hårdast i Sverige eller är snabbast i Sverige. Senast idag kom frågan upp under min vistelse på Roslagshallen och en del namn kom upp.
Listor är ju alltid kul och varför inte se till att komma fram med en del av dem.
Så jag behöver hjälp av er alla som vill med att fylla i namn som vi kan nominera till pris i en mängd olika grenar. Min förhoppning är att vi kan sätta ihop en del namn och sen ordna en röstning på de namn som kommer fram för att under säsongen dela ut pris till de som får flest röster i de olika grenarna.
Dvs om du skulle sätta ihop den ultimata spelaren med egenskaper nedan vems använder du då?
Gå in på denna länk och fyll i så sammanställer jag sedan för att röstning sedan kan ske
Nomineringslänk HÄR
Detta då bara bland de spelare som finns på svenska rankingen.
Klasserna. (finns hundratals men valt ut 8)
1. Vem slår hårdast? (John White priset) Se HÄR
2. Snabbaste spelaren? (Miguel Rodrigues priset) se HÄR
3. Bäst drop-shot (James Willstrop priset) se HÄR
4. Bäste attackspelare (Ramy Ashour priset) se HÄR
5. Bäst Backhand (Amr Shabana priset) se HÄR
6. Bäst Forehand (Karim Darwish priset) se HÄR
7. Bäst boast (Ong Beng Hee priset) se HÄR
8. Mest kreativa spelare? (Hisham Ashour priset) se HÄR
Vilka väljer du?

Viktig start

Första elitserie-helgen kan bli direkt avgörande. Teknova utan viktig tvåa efter skada som André fick under Stockholm Open se
En ”skitskada” stoppar André i premiären – Norran – Nyhetsklipp 2012-10-18 – Retriever
Enligt rykten så är också Roslagen utan sitt starka kort Tenant och har även fler spelare borta.
Båda lagen möter varandra men även de andra förväntade topplagen Malmö och Intersquash och det kan ge både Malmö och Intersquash ett försprång direkt.
Samtidigt som helgen i Enskede, Stockholm spelas serien i Danmark vilket kan göra det svårt för några lag med danska hjälpryttare.
På lördag vet vi vilka som kommer.

Elitserien i år vem vill vinna?

Elitserien 2012/2013

Säsongen har dragit ihop med några tävlingar men nu börjar dra ihop sig till elitseriestart. I och med det brukar jag ju sia lite om hur det ska gå.
Så här innan är känslan att det kan bli lite av en mellansäsong. Kan finnas någon klubb som satsar helhjärtat men känslan är att de flesta kör enligt devisen ”det blir som det blir”.
Ingen klubb har direkt värvat nya spelare och inga verkar heller legat på extra under sommaren. Det innebär att om någon klubb vill lite extra i år så tar de hem det.

Förra årets vinnare Roslagen SRC känns lite mätta. Jag trodde ju egentligen aldrig på dem förra året men de såg till att hålla i under hela säsongen och lyckades ta hem klubbens först guld på herrsidan. De har ju som vanligt (på pappret) den starkaste truppen och är alla friska och hela samt ser till att spela så tar det hem det igen utan att för den skull behöva ta ut sig. De har dock tappat sin engelsman Delasaux men istället listat fransmannen Castanget. Har han tomt i spelkalendern och pengarna finns vinner han alla sina matcher och med de spelare bakom så är de starka.

Intersquash
som tog hem silvret förra året har i princip samma lag men listat en mängd nya namn. för mig är de flesta listningar okända men gissar att det handlar om spelare som John Milton har i sitt stall då samarbetet Intersquash och Milton är gott. De är som vanligt toppstarka men tappar oftast på tre och fyra, Kan kanske lagledare Bol-Bol Aziz ta sig i kragen och snäppa upp sig så har de ett bra lag. Sen kanske junioren Nils Lindgren kan kliva upp i år och dels få spela men även vinna så då blir de farliga. De har ju även Jacob Mattsson som en stark fyra.
Fjolårets tre Malmö SRC är ju alltid också en av favoriterna. Samma spelare är med i år med ett listat tillskott i form av Stefan Leifels. De är alltid farliga men kan det vara så att deras ”unga” spelare redan börjat tappa lite? 
Förra årets nykomlingar Teknova SK är kan bli att räkna med. De kan vara klubben som vill mest och de har samma lag som förra året med en ny utlänning i form av Peter Creed. De jobbar åtminstone hårdast runt banan som en stor och stark lag-enhet. Dock är alltid Wikström ett frågetecken på skadesidan men är han hel och spelar som sig bör samt att legenden Forslund har slagit några bollar så kan de kanske förbättra sin plats och ta sig upp på pallen
Linköping SK är en gåta för mig men de har ett gäng hungriga spelare och kan vara bra om det får hem spelare de har på pappret. Carl Remle har visat så här i början att han har lagt tid på banan under sommaren och kan säkert ta en del skalper i år.

Team Göteborg verkar ha tappat helt både riktning och styrfart. De kan bli stryklag i år. Inga listningar och ingen superspelare. De har ett jämt lag men tyvärr lite för svagt.

Stockholms SK mitt eget lag har inte heller någon direkt riktning. Det blir som det blir. Samma spelare som tidigare år. Dock har Christian Borgvall tränat på riktigt ordentligt och tog hem två skalper senaste tävlingen. En efter skada dock men kändes som det hade blivit vinst trots den.  
Årets nykomling Enskede SRC har en ganska ojämn trupp med listade Morten Sörensen som etta som säkert kan ställa till lite bekymmer men bakom honom är det rätt tunt.
Hur går det då?
Som vanligt är det fyra starka
Malmö SRC, Intersquash, Roslagen SRC och Teknova SK
Det är bland dessa guldet hamnar. Vem tar det då? Kan kanske Intersquash vara så sugna att de tar hem det? De var på vippen förra året trots en del missar. Malmö är alltid favorit för mig då de har materialet och bredden men vill de? Teknova kan kanske göra en supersäsong och ta det. Ställer Roslagen sitt bästa lag på banan varje helg vinner de lätt.
Får jag sia så tar Malmö hem det men det blir tight med alla de tre andra precis bakom. Teknova hamnar utanför pallen igen
De fyra bakom

Linköping SK, Team Göteborg, Stockholms SK och EnskedeTeam Göteborg hamnar sist tillsammans med Enskede och i kval. Tippar att Stockholms SK och Linköping hamnar mellan de fyra starka och de två svaga.
Tabellen blir så här
1 Malmö SRC
Roslagen SRC
Intersquash Club
Teknova SK
Stockholms SK
Linköping SK
Enskede SK
Team Göteborg

Åsikter någon?

Blir kul som vanligt och det sätter igång nu på lördag i Enskede Rackethall!

Finaldag i Jonas Cup

Rasmus Hult gjorde en Houdini-vändning i sin match mot Romain Tenant igår.

Romain spelade nästan felfritt i de två första gamen och gick upp till 10-7 i tredje game men Rasmus ville annorlunda och jobbade sig ikapp till 10-10 och tog sen gamet på sin första gameboll. Fjärde game gav Romain upp och femte blev spel mot ett mål utom på slutet när Romain var på väg att komma tillbaka men Rasmus kunde sätta sin 4 matchboll och vinna med 11-6.
Rasmus Hult möter i finalen Christian Drakenberg klockan 15:50 idag.
Hårt var det även i de två semifinalerna i B-klassen. Både Hans Ling och hans motståndare Carl Saxon slet livet ur sig och stod båda två dubbelvikta efter flertalet bollar i sin match. Saxon drog det längst stråt och vann efter fyra game. Han möter klubbkompisen Ola Klevard som slog ut Ulf Wilhelmsson i fem game.
Se schemat för dagen HÄR
Vi sänder även från alla matcher idag.

Välkomna ned!

Jonas Cup 2012

Jonas Cup i är igång.
Gårdagen hade ett flertal välspelade matcher.
Carl Remle – Jonas Ulvsbäck kanske var den bästa där Remle lyckades vända 0-1 till vinst efter fyra bra game.
Även matchen Gustav Runersjö – Michael Babra var bra och spännande. Runersjö som bara varit tillbaka i landet en vecka efter utlands-vistelse visade att det går bra att leva på talang även om orken tröt på slutet. Sen spreds det en del bollar också men kul spel och spännande. Babra lyckades ta sig samman i sista gamen och vann 3-2.
Även B-klassen hade ett par spännande matcher. Det roligaste gamet var sista mellan Hans Ling och Gabriel Alares där tillslut Ling kunde ta hem det men först efter 38 bollars spel. 20-18 slutade det.
Idag lördag blir det nog en hel del spännande matcher. B-klassen har fyra ganska ovissa kvartsfinaler där det inte finns några klara favoriter vilket nog gör att nerv och spänning blir hög.
Även elitklassen har kvartsfinaler men lite mer favoritbetonat. Svårast att sia om kan bli André Wikström mot Christian Borgvall men även de andra matcherna kan bli kul.
Om seedningen i elit går som förväntat blir det två riktigt tuffa semifinaler under kvällen.
Se schemat för dagen HÄR
Välkomna ned och titta!
Vi kommer även sända från bana ett för er som inte kan komma ned till hallen.
Fredagen spel HÄR
Bra startfält i båda klasserna.
se lottningen HÄR

Wanted!

Vill du vara med och påverka squashen i Stor-Stockholmsområdet? Östsvenska squashförbundet behöver fler engagerade styrelseledamöter. Är du intresserad av att utveckla och påverka squashen i området då behöver Östsvenska squashförbundet och squashen dig.
Ta kontakt med Cajsa-Marie Gulin cajsamarie.gulin@squash.se , tfn 076 52 62 339 eller Foad Hammouni  rsrc@hotmail.se