Movement en fråga om Rörelse


Detta är så otroligt viktigt. Se denna och lyssna på vad Jethro har att säga om just timingen i rörelsen. Jag har försökt nämna detta förut att man ska även träna själva tekniken i rörelsen precis som slagen. Tyvärr hamnar oftast detta i en diskussion om hur länge och hur snabbt man ska springa.
Strunta i det ett slag och släng bort blodsmaken och klockan och räknaren och fundera mer på hur just själva rörelsen är till bollen och just som Jethro säger hur står du just i slagögonblicket.
Börja där och få in rätt rörelse sen kan vi fundera på hur många och hur länge du ska springa.
Ser just Gaultier mot Müller och ser just en spelare som är så otroligt stabil i all rörelse. Sitter bara hans huvud på rätt plats så är det inte många som kan få honom ur position.

Swedish Open lottningen färdig nu även med kvalet.

Kvalet till Swedish Open startar imorgon.
Detta då första gången på 10 år man inte packar sakerna för att åka ned till Linköping. Skönt på ett sätt men lite trist också men så får det bli.
Hoppas våran nya svenska mästare kan kvala in och även de andra svenskarna. Carl Remle och André Wikström ställer också upp.
Kan bli ett gäng tuffa matcher direkt så ni som har chansen åk och ta en titt om inte annat till helgen!
Se HÄR

SM-finaler idag

Idag avgörs årets SM i Falun.
Gårdagen innehöll en höjdpunkt i form av matchen mellan Linnea Wallsten och Lovisa Forstadius. Linnea som bara är 16 år med ett temperament som  verkar helt rätt. Glasögon och vattenflaskor åker all världens väg efter ev game-förlust men efter 90 sekunder är allt tillbaka igen och fokusen på banan är tillbaka. Kul att se någon som visar sina känslor så och spelar riktigt bra också. Sanningsenligt så var nivån inte helt ok tycker jag men mycket står på spel i en SM-semifinal och då kryper det in en hel del missar.
Detta gav igår en vinst efter 5 game och belönas då med en final idag mot Eira Mooney.
Eira som i sin tur vann relativt enkelt mot Sofia Örneberg även om första game var hårt.
Eira som bor och studerar till civil-ingenjör (arkitekt tror jag?) i London har nu börjat träna mer och spela seriespel i engelska ligan.
Har svårt att gissa en vinnare i finalen men känns som Eira är den som får bära favoritstämpeln.
På herrsidan gick Rasmus Hult vidare efter vinst mot Alex Christenson. Då jag själv höll på att värma upp under första game hörde bara domarens -”nere” 4-3 , -”nere” 5-4 osv ingen skönsquash direkt från Christensons håll då alla bollar verkade sluta i röret. Men uppryckning i andra gav vinst men sedan spel mot ett mål och 3-1 till sverigeettan.
Kvällens sista match stod mellan regerande mästaren Christian Drakenberg och Romain Tenant. Drakenberg tog hem ett tufft första game men tappade sedan andra för att sedan långsamt tappa mer och mer i tredje och fjärde. Tenant vidare till sin första SM-final.
Rasmus Hult har aldrig någonsin förlorat mot Romain Tenant och står då självklart som storfavorit i dagens herrfinal. Dock har nerverna sviktat för och i och med att det är en SM-final står mycket på spel och Tenant har nog inte samma press på sig just idag.
Bronsmatcherna går 13:00 och 13:45
Finalmatcherna startar 15:30 med damerna först som följs av herrarna.
Detta går att följa på SVT-Play HÄR

En chat var efterfrågad inför finalerna prova denna så kan ni säkert tjata lite under tiden HÄR

Det händer saker på SM

Idag slutade första delen av SM 2013.
En del nya vinnare i A B C och D klassen. Det har varit fullt upp hela helgen och känslan har varit att många gillat att alla platser spelats ut och det har inte blivit för många wo.
I de stora ”riktiga” klasserna händer det också saker.
På damsidan kommer vi få en ny mästarinna då Anna-Carin Forstadius tyvärr är skadad och inte kan försvara sitt guld.
Det har också blivit några skrällar där tex 1:a seedade Josefa Bertilsson först igår fölorade mot Eira Mooney i poolspelet för att sen även förlora i dagens kvarstfinal mot Linnea Wallsten.
Så semiparen på damsidan är Eira Mooney – Sofia Örneberg samt Linnea Wallsten – Lovisa Forstadius.
Att plocka ut en vinnare där kan bli svårt. Wallsten kanske kan skrälla det vore kul!
På herrsidan har det mesta gått enligt plan. Alla fyra toppseedade är vidare till semifinaler.
Tre relativt ensidiga kvartsfinaler avslutades med en match i fem game mellan undertecknad (Christian Drakenberg) och Carl-Johan Löfvenborg.
I starten av andra game smal det till i ryggen och följande kramp tilltog. 3 minuters skadebreak gjorde inte saken bättre. Start igen slog en boll och var rätt nära att slänga in handduken redan då men tyckte själv att jag provar så gott det går vinner jag så är det ju ett par dagars vila till nästa match. Lyckades igen ta mig igenom, mycket tack vare motståndaren också.
Det kan vara svårt att spela mot en skadad motståndare men tipset framöver är att spela på som vanligt. Jag hade nog aldrig vunnit om bollarna hade blivit längre.
Så nu är det ett par dagars vila innan det är semi i Falun under SM-veckan.
På herrsidan möts.
Rasmus Hult – Alex Christenson samt Romain Tenant – Christian Drakenberg
Plocka en vinnare där kanske lik svårt men vi får se.
Det ska sändas från finalerna återkommer om när. Finns info HÄR
Se alla resultat HÄR