Ankomstdagen

En bra första dag. Började dock inte helt bra då passet verkade ha fått fötter i hemmet och inte gick att finna. Resa ut till Arlanda utan pass och direkt till polisen för att få ut ett provisoriskt pass. Men polisen menade att det är inga problem. Så sparade 1000:- och resan gick bra. Hoppas bara det går bra att komma tillbaka.
Ankomstdagen är alltid kul många kända ansikten att hälsa på och en del nya.
Lätt träning på hallen och som vanligt blir man lite ställd av värmen. Sen vet man att det blir värre imorgon. Blir till att ladda ordentligt.
Lite ändringar i schemat då vi kommer att spela samma tid men tyvärr inte på glasbanan utan på en av sidobanorna utan webstreaming. Får se om vi kan ordna det själva imorgon.
André står över första matchen imorgon mot Tjeckien som går 1200.
Det är även ändring i ordningen i laget. Jag har gått upp som etta före Romain som tvåa och Rasmus som trea.
Nu Champions League och laddning inför imorgon.
Trevlig valborg på er!

Herrlaget klart

Efter helgens spel i Malmö så blev nu herrlaget också klart.
Sebastian Victor kastade tyvärr in handduken och därmed blev hans chans att åka med drastiskt mycket lägre. Spelare som Bol-Bol Aziz André Wikström samt Björn Angtoft var de som stod på tur pckså. Den som visade sig bäst efter helgen var André som tog sig till final i Malmö Open och Pieter Sjösten meddelade just att då André tar den sista platsen i laget.
Så de fem som nu åker till Amsterdam på tisdag är.
1. Romain Tenant
2. Rasmus Hult
3. Christian Drakenberg
4. Alex Christenson
5. André Wikström
I den ordning som är inskickad. se HÄR (André står inte med men gissar på att han sätts in som femma då jag tror hans namn måste plockas in sist då han ersätter Seb men detta är ren spekulation).
Vi startar som sagt på onsdag 12:00 med match mot Tjeckien på glasbanan. På kvällen är det match mot Polen. Vinst i minst en av matcherna är ett måste om vi ska få spela om chansen till uppflyttning till högre serien. Matchen på glasbanan ska sändas direkt på nätet (HÄR) Alla banor sänds det inte ifrån och kvällens match är en sådan men då finns livescoring alternativet som används på alla banor (HÄR)
Damerna börjar 12:00 på onsdag (mot Spanien) för att sedan möta Schweiz på kvällen. Tyvärr får de inte chansen att visa upp sig på kamerabanorna förrns på fredag 10:00 (mot Schweiz).

EM i Amsterdam

Om exakt en vecka går avresan till Amsterdam och årets lag-EM.
Denna blogg startades just till förra lag-EM i Amsterdam. Se HÄR
Sveriges herrar och damer ligger i div 2 och kämpar för att att sig uppåt i tabellerna.
Damerna har ett intressant schema med 6 andra lag i en gigantisk pool där de två första kommer gå upp till div 1. Laget som åker är Lovisa Forstadius, Eira Mooney, Linnea Wallsten och Sofia Örneberg ledda av Christina Walker. De har 6 matcher på 3 dagar att se fram emot och kan bli rejält kämpigt men kul.
På herrsidan så är det som oftast en mindre pool till att starta med för att sedan hamna i ett slutspel för att ta sig upp.
Sverige har hamnat med Polen och Tjeckien till en början sen får man se var  man hamnar och vilka man möter. En inte allt för vild gissning är att laget hamnar etta eller två i gruppen för att då möta Wales eller Irland. (som vanligt kan man tycka…)
Sverige börjar sin resa på glasbanan vilket är kul. Se lottning HÄR

Herrlaget är inte helt färdiguttaget men 4 av de 5 platserna är klara. Alex Christensson, Rasmus Hult, Romain Tenant och Christian Drakenberg är klara och den femte platsen tas ut efter helgens Malmö Open där resultaten då ska spela in innan Pieter Sjösten sätter hela laget på pappret.
Kul att det är kamp in i det sista om platserna och hoppas att det blir bra.
Lottningen till Malmö är inte färdig ännu men de flesta spelarna är anmälda och det lär bli bra snurr då så mycket står på spel. Se anmälda HÄR
Uppdaterat:
LOTTNINGEN FÄRDIG HÄR
(Tyvärr har Romain Tenant dragit sig ur. Ur Malmö Open alltså)

Från EM lär det gå att följa allt live via resultat från alla banor och en del Live via stream om vi hamnar på rätt banor.

Följ resan och heja ordentligt så ska vi gör vad vi kan för att rapportera från plats.

Grattis Intersquash

Intersquash tog hem det i år. Sett över hela säsongen är det inget snack även om Malmö var riktigt nära.
Grattis till guldet!
I botten blev det spännande där Enskede hamnade sist och de andra bottenlagen var riktigt jämna. Linköping trots bra slutspurt hamnade på andra kvalplats.

Nu ska det avgöras

Roslagens

Det är rejält jämt och det är riktigt kul.
Två lag ligger på delad första plats, Intersquash och Malmö. Malmö ser jag som lite favoriter då de på pappret har det lättaste motståndet. Teknova känns som det enda lag som kan hota dem att spela 12-0. (Teknova sliter för ett brons)
Intersquash ska spela avslutande match mot Roslagen och då Roslagen både har hemmabana samt spelar för ett brons så de lär var taggade.
Men det blir rejält jämt.
Tipset är att vi hamnar lika (46-46) efter helgen och då ska det till räkning..
Och bakom dem sliter just Roslagen och Teknova (som också ligger lika) för bronset. Räknar jag med lika för topplagen blir det även exakt lika i spelet om bronset. 31-31
Sen är det nästan lika jämt i botten för byket.
Två lag hamnar på kvalplats och om min kalkyl fortsätter så blir det ett poäng i kampen om den sista platsen ovan kval.
Min kalkyl inför helgen:

Malmö SRC - Stockholms SK 4-0
Intersquash Club - Linköping SK 4-0
Roslagen SRC - Team Göteborg SK 4-0
Enskede SC - Teknova SK 0-4
Roslagen SRC - Linköping SK 4-0
Intersquash Club - Stockholms SK 4-0
Teknova SK - Team Göteborg SK 4-0
Malmö SRC - Enskede SC 4-0
Intersquash Club - Roslagen SRC 3-1
Malmö SRC - Teknova SK 3-1
Team Göteborg SK - Stockholms SK 2-2
Enskede SC - Linköping SK 1-3

Då slutar det så här…..

Malmö SRC 46
Intersquash Club 46
Roslagen SRC 31
Teknova SK 31
Stockholms SK 21
Team Göteborg SK 18
Linköping SK 17
Enskede SC 17

Eller vad tror ni? Vem vinner då? Intersquash blir mästare om jag räknat rätt….!
Allt avgörs på Roslagshallen from imorgon fredag.