Nya ansikten

Har i år fått chansen att ta han dom nästan alla juniorer som passerar Gärdets Squashhall via Idrottslyftet och även via Stockholms-projektet (har även fått ta några från projektet i andra hallar runt om i Stockholm).
Riktigt kul är det att få visa helt nya ungar denna fantastiska sport och vad den går ut på.
Tror jag ännu inte träffat någon som tyckt det varit tråkigt. Ungarna kommer snabbt igång och lär sig vilket är kul. Hade bara idag tre klasser där en av dem var där för andra gången, 5:or från Carlsssons skola, där alla hade kommit igång och mot slutet av timmen kände jag mig nästan överflödig då allt flöt på och det var fullt spel på alla tre banorna.
Tanken med Stockholms projektet (utom det självklara att visa upp squashen) är att det ska mynna ut i en tävling som heter bästa 5:an och ska spelas vår i Stockholm.
Femteklassare ska bjudas in och tävla om vilken klass som är bäst i en lagtävling. Iden med tävlingen är inte ny då det har spelats liknande i tex Malmö. Där körde man ”Bästa sexan” där tex spelare som Syskonen Anna och Gustav Detter, Joakim Larsson har kommit in i sporten.
Bakom detta i Stockholm jobbar Cajsa-Marie Gulin som är anställd av Svenska Squashförbundet. Är det någon som vill hjälpa till på något sätt så hör av dig till mig så kan jag skicka dig vidare till Cajsa då de behöver all hjälp de kan. Sponsorer till tävlingen tex är mycket välkommet. Eller vad som helst egentligen
Hittade denna video på webben och visst visar den mycket av det roliga man kan ha och de jobbar mycket på att få fram nya ansikten i sporten. Tänk att kunna få göra något liknande för svensk squash. (Videon är ganska lång men bra)

The Changing Face of Squash from Joanna Hay on Vimeo.

2 reaktioner till “Nya ansikten”

  1. Det finns så mycket tokigt i USA men deras drivkraft när dom bestämmer sig för något är rätt häfig.<br />Nu händer det massor på squashområdet i landet västerut.<br />Deras ungdomssatsningar är fantastisk!!!<br />Själv har jag kört ett pass med 4-5 åringar och det var en utmaning. Vi testar framöver varje söndagsmorgon. OBS – Helt utan prestationskrav utan bara lek med och utan boll på bana.

  2. Bara måste säga att redan andra gången på banan med dessa 4-5 åringar var en fantastisk förändring. Nu köpte dom detta med väggar och började förstå hur mycket kul man kan ha med dom.<br />När vi sedan började experimentera med forehand och backhand SLAG på en boll som ligger still på golvet. Inget rack utan bara handflata respektiv lov så blir det bara så kul! <br />Tänk vad mycket som går att

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>