Squash rules

Två mästare visade sig i helgen.
En gammal ”veteran” och en debutant tog varsitt SM-guld i Racketlon.
Rasmus Hult gick genom B-klassen (näst högsta klassen i racketlon)  utan en enda bollförlust i squashen och vinst totalt. Snyggt!

Stefan Adamsson som hade favorit-oket på sina axlar i den högsta klassen höll för trycket och tog hem ännu ett guld.
Grattis till båda och nästa gång måste de nog spela i samma klass.
Se alla resultat http://www.resultreporter.com/node/94455/draws/list

14 reaktioner till “Squash rules”

  1. Noterbart är även att Per Anell, legendarisk SSKare, tog hem guldet i C klassen som debutant i racketlonsammahang! Grattis till honom!<br /><br />Med tanke på segrarna, kan det vara så att det är en fördel att ha squash som specialgren i racketlon?

  2. Åfan, så Hult spelade totalt 84 bollar squash. inte en i plåten, inte en motståndare som fick någon &quot;turnick&quot;, &quot;turramträff&quot; eller bara en riktigt bra boll som inte ens Hult kan ta….. <br />Det är inponerande tycker jag.<br /><br />// Nalle

  3. Tror inte det är en fördel att ha squash som specialgren. De flesta racketlonspelare suger fett i squash redan. Kan du lira någorlunda squash vinner du lätt i squash redan som det är. Har du däremot en gren där fler spelare är ok i som specialgren, och kan hålla siffrorna nere typ 21-5, har du en fördel i racketlon.<br /><br />Jangis

  4. Squashspelare har ingen större nytta av sin racketteknik i de andra racketsporterna i racketlon, framförallt i bordtennis och tennis. Men att ha en annan specialgren än squash och sen träna upp sin squash till en ok nivå är en bra idé i racketlon. För är man bara lite bättre än sin motståndare i squash kan man vinna stort (vilket inte behöver vara fallet i de andra grenarna). Den som förlorar i

  5. I och med att squasharna vann utan att det är en fördel att ha squash som specialgren så är det väl redan konstaterat?

  6. Det går att argumentera för att tennis, badminton eller bordtennis är bästa att ha som specialgren. Men racketlon handlar inte om att ha en specialgren. Det handlar såklart om att behärska alla fyra racketsporternas teknik.Det kommer racketlonspelare från alla grenar som tillhör toppen. Men att träna sin squash mer än andra grenar är det lättare att argumentera för. Om man kommer från tex tennis

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>