Slutspelets vara eller inte vara?

Enligt det senaste nyheterna på squash.se kan man läsa att slutspelet i herrelitserien slopas till nästa säsong och mästarna blir de som slutar i topp av serien.
Tänker inte riktigt ta ställning till vad jag tycker är bäst, slutspel eller en rak serie utan slutspel.
Vad innebär de två olika synsätten då?
Rak serie utan slutspel
Innebär att att alla matcher under säsongen blir lite mer viktiga.
Intresset kan bli större då matcherna är viktigare.
Man kan inte ”köpa till sig” en vinst på samma sätt, det blir dyrare om man ska hålla en hel säsong.
Rättvisare då hela säsongen räknas in och bästa laget under hela säsongen vinner.
Slutspel
Intresset kring ett slutspel är alltid högt.
Man får en mycket spännande avslutningshelg med troligen 4 spännande matcher.
Jag missade detta års slutspel men hörde att spänningen var på topp och att det också även sändes via internet tex.
Det blir två spännande strider under säsongen. Slutspelet som den ena men även streckstriden att ta sig till slutspelet vilket kan generera i intressanta matcher.

Vad är bäst? För eller emot? Tyck gärna det går att vara anonym!

12 reaktioner till “Slutspelets vara eller inte vara?”

 1. Först tyckte jag det lät som en bra idé för att försvåra för lag osm lämnar wo elternativt har många köpta spelare men sen när jag fick reda på att de begränsar antalet utländska spelare till en så tycker jag det mest är trist att slutspelet försvinner.<br /><br />Tror iofs att en sista avgörande helg kan bli väldigt spännande den också, kanske skall den arrangeras av regerande mästare eller

 2. Det ska ju vara ett slutspel det är ju då det riktigt avgörs. Och att ha med utlänningarna gör ju att det blir bättre och roligare matcher.<br /><br />Nu blir säsongen som ett sömnpiller..

 3. Fast säsongen skall ju &quot;riktigt&quot; avgöras ändå, nu blir det i sista omgången istället för i ett slutspel. Jämför med elitserien i hockey och allsvenskan. En hel säsong av sömnpiller för att få en riktigt spännande avslutning eller en hel spännande säsong med en oftast lika spännande avslutning.<br /><br />Jag tycker bara det är tragiskt att se riktigt duktiga squashspelare åka riket runt

 4. Gustav Z &quot;Money talks&quot; vet du väl.<br />Att sprida ut proffsen för att det ska bli jämt är ju bara en utopi.<br /><br />Men tanken att alla lag skulle ha samma förutsättningar och jämt antal proffs är ju god. Och sedan får det rent sportsliga avgöra.<br />Kalla mig romantiker eller kommunist men intresset skulle nog öka om alla matcher blev ovissare.

 5. Hej!<br /><br />Så hur ska tex vi i Karlstad förhålla oss till Elitserien? Vi har ingen möjlighet till proffs så då skulle konsekvensen bli att de andra lagen får möta en hel del &quot;kassa&quot; spelare som vi ställer på banan. Tror ni att vi skulle va en belastning för serien eller en tillgång? Vore intressant att höra vad ni tycker.

 6. Ja att det skall bli helt jämnt fördelat är väl en utopi men att det blir jämnare är ingen utopi. Om man känner att man med ett proffs kan vara med och konkurerra så tror jag många klubbar skulle vara mer motiverade och därmed finna medel för att ta in ett proffs. Ett proffs kan dessutom bli en tillgång för klubben i övrigt i form av träningar på klubben som kan skapa intresse från motionärer mm.

 7. Slutspel eller inte? Frågan är väl mer hur vi skall få upp nyfikenheten Elitserien överhuvudtaget. Som det är nu så är det ju extremt liten publik på matcherna.<br />Vad jag förstår så har i alla fall slutspelet lockat rejäl publik vilket väl är positivt? Eller?<br /><br />Kan färre sammandragningar men med mer genomtänkta arrangemang vara en väg framåt?<br /><br />Man skulle ju kunna tänka sig

 8. Spontant tyckte jag det var tråkigt att slutspelet togs bort men efter att ha funderat lite så tycker jag att detta nya sätt absolut är värt att prova. Det blir fler viktiga matcher och lagen kommer nog anstränga sig mer för att komma med ett så starkt lag som möjligt till varje sammandrag. Visst, kvalitén kommer ju gå ner lite med färre proffs men det kommer ju å andra sidan bli fler spännande

 9. Ett bra förslag, vad har squashen att förlora egentligen? Det kan bara bli bättre och positivt med ett förbund som vågar experimentera lite.

 10. Fler åskådare på matcherna?<br />Jag är tveksam till om det är BÄTTRE spelare som gör att fler vill komma och kika i första läget. Personligen tror jag första skedet snarare innefattar spänning och engagemang och förstås glädje.<br />Dom som vi kan bredda mot är anhöriga och kompisar i första skedet. Sedan deras kompisar och vänner osv osv. Under resans gång så lär sig publiken att förstå vad bra

 11. @Ola K<br />Vad kostar ett proffs?<br />Beror ju förstås på vilket proffs då.<br />Vi har nog allt från de proffs som får så att de klarar sig till de som i princip betalar för egna resor.<br />Tror att betalningen för de svenska spelarna är ganska varierande.<br />Vi i (Stockholm) har haft spelare som fått utläggen betalda dvs ingen direkt betalning. <br />Det går nog om man letar lite att hitta

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>