Svensk squash dimper ned i lådan.

De flesta får nog den idag eller åtminstone i veckan.

Se till att läsa en av de sista artiklarna som är skriven av Truls Olterman. Den är så på pricken sann i det han avslutar med och kan göra en otrolig skillnad tror jag.

Så alla ni som siktar uppåt läs texten och reflektera över det.

Det gäller framför allt juniorerna och de som just slutat vara junior (och för den delen alla gamla gubbar och gummor också…och ni(vi) som inte är fullt så gamla)

Sen får vi önska en av eldsjälarna som nu slutar lycka till på hans nya äventyr…

17 reaktioner till “Svensk squash dimper ned i lådan.”

  1. Det borde räcka med att ha en tävlingslicens. Det borde också betyda att du är medlem i en svensk klubb och tror att du då per automatik är med och borde nog få tidningen. Tidningen kom till min squashhall idag och även till klubben. Den borde nog komma någon gång i veckan gissar jag.<br /><br />Annars får du kolla om din klubb har uppdaterat medlemslistan som skickas in till förbundet eller

  2. Jo, jag tycker att Truls text till stora delar är väldigt bra men visst ser jag att det finns fler saker som bildar grund till att han och Shorbagy nått så olika långt.<br />Målmedvetenhet och Matchning är förstås är givetvis viktiga delar. <br />Kultur, förebilder, mindre distraktion etc är några exempel. Lägg till detta personlig förutsättningar så har vi en mycket komplex bild.<br />Någonstans

  3. Tycker både Truls och Peter har viktiga poänger med sina resonemang.<br /><br />Först som sist, utan bra träning ingen grund för hård matchning. Utan kontinuerlig hård matchning – ingen, eller små möjligheter, att nå världstoppen.<br />Som synes hänger det alltså ihop.<br /><br />Sedan är frågan vad som gör vissa benägna att betala priset som kanske(!?) leder till en bra squashkarriär? Pengar,

  4. Bobo.<br /><br />Det verkar inget fel på rankingen jag tycker det ser bra ut….;-)<br /><br />Men ja de har gjort en rensning. Tror det tagit bort alla spelare som inte spelat något snenaste säsongen eller kanske två år tillbaka.<br />Tex ett stornamn som Anders Thorén är nu borttagen. Tror det är första gången han inte är med sen han kom in på den.<br />Sen stod det ju i squashtidningen att

  5. Kul att möte en orankad Thorén i en tävling och åka ner 25 poäng…<br /><br />Hur gör man då egentligen?<br /><br />Har för mig att Almqvist gick in på en rätt hög ranking när han kom tillbaka eller var han där hela tiden?<br /><br />Undrar om TGs kämpe Mikael Stiernstam är borttagen. Han har legat sist på -8 poäng i typ 10 år:-)

  6. Möter du en spelare som är &quot;känd&quot; och kanske har funnits med på rankingen innan som tex Thorén så ligger han kvar i systemet men syns inte på renkingsidan.<br />Kolla tex på en spelare som Carl-Johan Löfvenborg som förlorade mot just Almqvist så räknas hans poäng fortfarande mot ALmqvust trots att han inte syns på rankingen.<br />Samma för de utländska spelarna som finns i systemet. Du

  7. Ok tack, och anledningen till att de inte står med är för att spelare skall spela i rätt klass efter hur många aktiva spelare det finns i Sverige?<br /><br />Hur länge har du legat 1a på rankingen Draken?<br /><br />Är det Forslund som har det rekordet eller vem annars och hur länge?

  8. Jag vet inte riktigt det är ett tag.<br />Oktober 2005 kanske.<br /><br />Tror säkert Forslund har rekord men helt säkert vet jag inte kolla med förbundet de kanske vet.

  9. Vem är Christian Hansson, ROS, som låg 1:a i maj och juni? :)<br /><br />(Kolla via History på nuvarande rankingen)<br /><br />Jag antar att dom håller på att stöka med systemet bakom kulisserna.<br /><br />/Björn

  10. OM man kollar på vilka matcher han spelat så stämmer det överrens med Draken (har dubbelkollat)) så jag tror det är Draken i en annan skepnad.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>