Intersquash mästare igen 3:e gången!

Inget lag hade egentligen någon chans i helgen utan Intersquash vann ganska lätt både semi och final.
Svårt för vilket lag som helst att rå på deras förstauppställning.
Roslagen som var laddat inför helgen fick med sig en bronsmedalj.
Kul att slutspelet gick på glasbanan men publiken verkade dock inte hittat in.
Intersquash kände sig ganska ensamma under prisutdelningen.
Intersquash tog nu sitt tredje guld i rad och verkar oslagbara.
Undrar hur länge det håller i sig?
Deras nästa mål blir Europacupen i Göteborg i september.
Sen startar serien igen i höst.

Final:
Malmö SRC – Intersquash Club 1-3
Johan Detter – Badr Aziz 6-11 12-14 2-11
Sebastian Viktor – Amr Mansi 4-11 9-11 1-11
Gilly Lane – Amr Swelim 11-8 11-8 11-7
Joakim Larsson – Dylan Bennet 10-12 11-5 8-11 (bäst av 3)

Bronsmatch:
Växjö SK – Roslagen SRC 2-2 (6-9 i game skillnad)
Mikael Pallinder – Henrik Löfvenborg 1-11 1-11 0-11
André Wikström – Christophe Labit 7-11 7-11 10-12
Rasmus Nielsen – Romain Tenant 11-8 16-18 11-7 15-13
Matias Toumi – Carl-Johan Löfvenborg 3-2

En fråga som jag skickat ut till elitklubbarna är om man gemensamt skulle kunna komma överens om att bara använda sig av en utlänning per match. Har dock inte fått något svar ännu men har pratat med några spelare som tycker att det kan vara en bra ide.
Dock kan man regelmässigt inte hindra något lag från att använda sig av detta men likt man gör i Tyskland som har ett sk ”Gentlemans agreement” kan man komma runt det.
Som det är nu har det bara blivit färre men bättre lag men synd att klubbar i elitserien försvinner pga ekonomin och att de känner att det inte har att göra där för att nivån är för hög.
Vi får se vad vi hamnar med det.
I nuläget använder sig ju 3 av 6 klubbar två eller fler utlänningar i varje match så troligen kan det bli svårt att genomföra. Det är bara Team Göteborg som använt sig av en helsvensk uppställning under året och de hamnade hjälplöst sist.

18 reaktioner till “Intersquash mästare igen 3:e gången!”

 1. Bra förslag tycker jag att bara använda en icke svensk spelare. Framför allt ger det ju duktiga juniorer en chans att stiga fram och plocka några skalper i elitserien.

 2. Jättebra förslag.<br /><br />Reagerade mot min egen klubb förra säsongen när inte nog med att signade många utlänningar, utan även signade "sämre" utlänningar.<br /><br />Intersquashs finallag var en rejäl påminnelse.<br /><br />Många säger "men vadå, kolla fotbollen! där är bara massa brasilianare och utlänningar." En viktig skillnad här, är att spelaren tränar i klubben – bor i klubben. Vissa

 3. Kan delvis hålla med om resonemanget. Men det kommer troligtvis bli så att de flesta klubbar använder sig av en 1:a som utlänning. Och då kommer vi svenska spelare aldrig få chansen att möta bra internationellt motstånd på Svensk mark. Eftersom ettorna bara spelar mot varandra. Jag tror det är bra om vi svenska spelare får chansen att möta bra internationella spelare. Jag håller dock med om att

 4. Problemet med att utöka antalet spelare i lagen är att det redan är kostsamt för klubbarna att ha ett elitserielag och det genererar inga pengar. Jag tror att fem spelare gör risken ännu större att lag försvinner från serien. Dessutom har vi redan för många fall där klubbar tvingas lämna W.O. på fjärde positionen

 5. Fler spelare är en bra ide men som Gustav säger så tror jag att det blir problem med lag.<br />Det prövades ju för ett antal år sedan att göra som i Danmark där man även mixade serierna så att damerna och herrarna spelade samma serie. (3 herrar 2 damer tror jag)<br />Utslaget där blev inte så bra.<br />Men fyra spelare är bra kanske även tre. Fördelen med utländska spelare är ju att det kan ge en

 6. Jag tror inte det spelar så stor roll för publiken om lagen har 1 eller 2 proffs. Kan t.om. vara så att det blir ytterligare stjärnglans kring proffsen då varje lag bara har ett. "Vem är Växjös proffs?" Vilket proffs har Intersquash?" <br />Vi kommer ofta få 1 ren proffsmatch vilket också kan bli ett begrepp. Lite mer exklusivt och lite mer spännande.

 7. Intressant diskussion. Förstår den som tycker att utländska proffs "knycker" platser för svenska spelare. Men…<br /><br />Är det inte så att:<br />- svensk squash behöver höja sin kvalité? <br />- det är roligare att se matcher med riktigt vassa spelare? <br />- det därför skulle kunna höja publikintresset?<br />- det skulle kunna höja mediaintresset?<br />- man kanske kan ta inträde till

 8. Vi på Intersquash är precis hemkomna ifrån vårt tredje raka SM-Guld efter finalspel mot det unga och hyllade Malmö SRC som har gjort det otroligt bra under hela säsongen men de kunde inte stå emot vårt drömlag. Så först och främst skulle jag vilja tacka dessa för en otroligt väl genomförd final samt också gratulera vår grannklubb Roslagen SRC till bronsplatsen och att det alltid är lika roligt

 9. Du har rätt i mycket Mohammed. Elitserien håller ju inte bra klass. Jag själv har spelat nästan alla matcher i år och skulle inte i min vildaste fantasi kalla mig själv för en "elitidrottare". Detta är så klart ett problem för squashen. Det värsta för elitserien just nu är att det inte finns några lag som vill gå upp i den. Vi hamnar sist år efter år utan att riskera att bli ersatta. Skulle man

 10. Uppenbarligen en het potatis… <br /><br />Vore intressant att läsa fler reflektioner på detta tema. <br /><br />Är det bara jag och Mohamed som ser det positiva med många proffs i elitserien? <br /><br />Vad säger bloggens "proffstyckare": "Kvant for ever", PJealcloeb, Bryttne osv.

 11. Egentligen är det ingen het potatis, eftersom det vi disskuterar är huruvida vi skall ingå en överenkommelse. Vi kan sakligt lägga fram för- och motargument en stund innan vi har en anonym omröstning och om resultatet inte är 100% för ett "gentlemens agreement" så glömmer vi hela saken under 2009 och kan väcka frågan igen 2010 om intresset finns då.

 12. Jag tycker att det varit bra framförda synpunkter.<br />Inom SSK har juniorverksamheten det långsiktiga målet att 50% av elitseriematcherna skall spelas av ”egna produkter”, samtidigt har elitserielaget målet att vinna SM-titeln. Senast vi vann SM-titeln lyckades vi infria bägge målen.<br />Jag förstår glädjen för de svenska elitspelarna att möte bra internationellt motstånd, men jag tror inte

 13. Min uppfattning att det i första hand är en fråga om en hel rad definitioner. Tex vad är "elit", när tillhör man en klubb, när är en publik stor nog, vad är en bra junior, vem är serier till för etc, etc?<br /><br />När vi har definierat i alla fall några av dessa kan en produktiv diskussion ske.<br /><br />Jag lämnar gärna hela problematiken till de spelare som är inblandade. Jag är inte ens

 14. Oj!<br />Har helt missat den här diskussionen. Intressanta inlägg åt bägge hållen förstås.<br /><br />Själv spelade jag som "proffs" några år i Frankrike ikring 80 talets början. Jag var en tid nummer ett i deras Premier Serie Internationale. Vi som var utlänningar hade alltså egna tävlingar och serier. Fransmännen fick självklart vara med om dom dög. Tror man behöll det här systemet rätt länge

 15. Jo, faen jag kom att tänka på en sak.<br />Jag vill veta hur en så supertråkig sport som simning kan skapa sådant sug?? Det är en skoningslöst hård träning i äckligt vatten och allt man ser är kakel i botten, fötterna på någon framför och ibland ett kakel när man skall vända.<br /><br />Vet ni vad jag tror?<br /><br />Jag tror kärnan är SOCIAL!!!<br />Dom som tränar umgås, reser på tävlingar ihop

 16. ja, men försök föreställa dig vilka roliga typer en sån sport (simning) naturlgt attraherar. Du kan ge dig fan på att det inte är några party-prissar med alla de problem det medför. <br />tro fan de blir bra, en sport där kontroll-freaket med stora händer kan excellera, bara han tränar tillräckligt. och det gör de..<br /><br />nej, lite allvarligare. Jag tror inte publiken (undantaget några

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>