Positiva vibbar i lagen inför kvällen

Malmös lagkapten Pieter Sjösten tror på vinst. Malmö är suget på guldet de missade förra året. ”Det var åtta år sen sist, säger Pieter. ”Malmö måste vara favoriter”, säger jag.
”Ja det kan vi ta, svarar Pieter.”
Vi pratar lite om helgens matcher och Malmö kommer med sitt starkaste lag utan svenskar. Han tror att matchen mot Växjö borde gå ganska enkelt ingen i deras lag är bra nog.
”Kanske Forslund man vet aldrig med honom!”
Växjö som troligen ställer över sin starka fyra, Foad Hammouni, blir för svagt utan honom. Man undrar hur Växjö tänker efter att ha kämpat så hårt för en slutspelsplats. De har ju under året haft svårt att få ihop lag.

”Blir tufft imorrn, Malmö har bra lag men vi ska in o kriga på.”, skriver Växjös André Wikström på SMS.

Det blir nog Intersquash-Malmö i en final.

”Där borde vi vara favoriter om man ser spelare för spelare. Badr är väl den enda på pappret som skulle vinna för dem. I övrigt borde det gå till oss.”
”Men jag tror inte att Intersquash kan ta för lätt på sin semi och bara sätta in skorna mot Roslagen…”
”Vem ska döma?”, frågar Pieter.
Ja domaren kan få det hett. Alla bollar blir viktiga och känslorna lär svalla. Stockholmsklacken på Roslagen brukar göra väsen av sig.
”Vi kommer med 4 supportrar och 4 spelare”, säger Pieter.
Pieter som nog kan räknas in som en mycket viktig femte spelare på läktaren hoppas nog även på personlig revansch från två år sedan då han nog får ta på sig Malmös förlust i semifinalen mot Stockholm. Miniräknaren funkade inte så bra då och vinstvrålet med efterföljande apkonster uppe på bakväggen kom lite tidigt då och fick Malmös Christan Gross att sluta spela och gav i princip bort vinsten då.

”Jag tror på sm-guld!” säger Carl-Johan Löwenborg som jag pratar med lite senare.
”Alla spelare har tränat bra och vi har hemmaplan.”
Positiv och laddad efter EM-debuten från förra veckan.
”Det var kul att spela i landslaget på EM synd bara att det gick dåligt för laget.”
Roslagen som möter stockholmskusinen Intersquash i semifinal kan ha en liten chans att vinna.

Se även Intersquash tankar på deras Blogg HÄR

Roslagens etta Romain Tenant slog Intersquash etta Amr Mansi senast och har en psykologisk fördel där. Badr Aziz får vara favorit mot Carl-Johan men om Badr fortfarande har lika ont i sitt ben som förra veckan så kan det bli match.
Sen på tredjeplats möts Roslagens andre fransman, Christofe Labit, och svenska mästaren Rasmus Hult. Om Rasmus visar samma form som under EM kan det bli en tuff match.
Lillebror Löwenborg spelar fyra i laget och kan bli ett trumfkort på hemmaplan. Han har varit stark för i avgörande matcher men också sviktat.
Det lutar åt en 2-2 match där Roslagen vinner på ettan och fyran där game eller bollar får avgöra vinsten.

Jag tror dock att Malmö tar guldet. De borde få en relativt lätt resa till final och är nog för starka hela vägen ner i sitt lag. Så det blir nog en efterlängtad revansch för dem.

Frågan är bara om det smakar så gott att vinna helt utan egna spelare?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>